Horatiu Malaiele

Horaţiu Mălăiele

Horatiu Malaiele

Horatiu Malaiele

Horaţiu Mălăele s-a născut la 1 august 1952 la Târgu Jiu. A învăţat la Liceul Tudor Vladimirescu din orașul natal și a avut prima expoziţie personală de desene la casa de cultură în clasa a 12-a. Intenţiona sa urmeze Institutul de Arte Plastice din capitală, dar a absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorului Octavian Cotescu.

A fost repartizat la Teatrul Naţional din Piatra Neamţ si a jucat in spectacole ca Tinereţe fără bătrâneţe de Eduard Covalli, cu rolul lui Dorde pentru care a primit premiul de interpretare, in Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, Muntele de D.R. Popescu, Eulenspiegel de Charles de Coster, etc.

S-a mutat în capitală și a jucat pe scenele Teatrelor Nottara, Odeon, Naţional, Bulandra, în roluri ca Fadinard din Palăria florentină de Eugene Labiche, Profesorul din Lecţia de Eugen Ionescu, Vanea din Unchiul Vanea de A.P. Cehov, Tartaglia din Regele Cerb de Carlo Gozzi, etc.

CITEȘTE ȘI  Hariclea Darclée

Din 1982 a regizat spectacole de teatru: O sărbătoare princiară de Theodor Mazilu, Puricele de Georges Faydeau, Carlo contra Carlo de Paul Ioachim, pentru care a obţinut premiul Festivalului Comediei Romaneşti in 1994, Hotel de Tray Cooney, etc.

A debutat in cinematografie in anul 1974, cu filmul Muntele ascuns. A regizat 2 episoade din serialul TV Ministerul comediei, apoi filmele Palaria si Nunta mută.

A expus în peste 30 de expoziţii caricaturile pe care le realizează, a publicat cartea autobiografică Horaţiu despre Malaele și conduce publicaţia Satirul.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus