30.000 de lei strânși în campania "Salvați istoria Iașului - Salvați Casa Creangă"

30.000 de lei strânși în campania “Salvați istoria Iașului – Salvați Casa Creangă”

Campania

Campania “Salvați istoria Iașului – Salvați Casa Creangă”

Peste 30.000 de lei au fost strânși în conturile deschise de conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iași în cadrul campaniei de strângere de fonduri intitulată “Salvați istoria Iașului – Salvați Casa Creangă”, destinată reabilitării clădirii unde a funcționat seminarul în care povestitorul Ion Creangă a urmat cursurile pentru a deveni preot.

Dr Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, a declarat că au început procedurile în vederea reabilitării “Casei Creangă”, fiind atribuită proiectarea clădirii unei firme specializate, agreată de Ministerul Culturii în renovarea momentele istorice.

Conform sursei citate, proiectarea clădirii stă la baza obținerii autorizației de construcție.

“În cont au fost donați aproximativ 32.000 de lei. Cu acești bani dorim să plătim studiul de fezabilitate și de proiectare a clădirii. După finalizarea proiectării clădirii și obținerea autorizației de construcție, vom cunoaște exact lista de lucrări și materiale care se impun pentru renovarea imobilului, motiv pentru care așteptăm si sprijinul companiilor de construcții, dar și a comunității să se implice în continuare în definitivarea acestui proiect ambițios”, a precizat Dr. Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

CITEȘTE ȘI  Laboratoare de cercetare și educație în domeniul audiovizualului

După finalizarea lucrărilor de reconsolidare și reabilitare a Casei Creangă, în imobil va funcționa un Muzeu care să reflecte trecutul îmbinat cu partea inovativă, prin înființarea unui Centru de Cercetare pentru Copii și Adolescenți. Prin această inițiativă, unică în România, se dorește efectuarea de terapii cu poveștile marelui povestitor Ion Creangă.

e-Cultura.info / Autor: Daniela Malache


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus