450.000 de vizitatori la Complexul Naţional Muzeal ”Astra” Sibiu, în anul 2015

450.000 de vizitatori la Complexul Naţional Muzeal ”Astra” Sibiu, în anul 2015

Complexul Naţional Muzeal ”Astra” Sibiu

Complexul Naţional Muzeal ”Astra” Sibiu

Aproape 450.000 de vizitatori a înregistrat Complexul Naţional Muzeal (CNM) ”Astra” din Sibiu în 2015, cu 75.000 mai mulţi decât în anul precedent, au anunţat, vineri, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al CNM Astra din Sibiu, 437.374 este numărul vizitatorilor înregistraţi pe tot parcursul anului 2015 în unităţile complexului.

“Sunt cu aproximativ 75.000 mai mulţi ca în 2014 şi cu aproape 65.000 mai mulţi faţă de vizitatorii înregistraţi în 2013. Cu alte cuvinte, numărul celor care au trecut pragul unităţilor muzeale CNM Astra pe tot parcursul anului trecut este cel mai mare din ultimii trei ani”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi vizitatori – peste 266.000 – au ales Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

”Resimţim o creştere în rândul publicului tânăr. Faţă de anul trecut, statisticile noastre arată faptul că avem de două ori mai mulţi vizitatori cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani”, se mai arată în comunicat.

Totodată, aceleaşi statistici indică faptul că 15 la sută din numărul total de vizitatori vin din străinătate, din ţări ca Germania, Franţa, Olanda, Anglia, Suedia sau Japonia.

“Pentru 2016, am pregătit o strategie axată pe interacţiunea directă cu publicul. Vrem ca vizitatorii noştri să-i cunoască mai bine pe toţi cei care fac acest muzeu să fie unul de top pe plan mondial. Vorbim aici despre munca de cercetare care stă în spatele expoziţiilor organizate de noi, dar şi despre activitatea din teren, din teritoriu, a muzeografilor noştri. Desigur că rezultatele sunt vizibile, dar în spatele lor stă o muncă asiduă şi bine pusă la punct”, a declarat Ciprian Anghel Ştefan, managerul general al CNM Astra, citat în comunicatul de presă.

CITEȘTE ȘI  Vulpescu: Rolul presei de calitate este să pună ordine în haos

Reprezentanţii CNM Astra au anunţat, totodată, că, ţinând cont de faptul că anul 2016 a fost desemnat “Anul internaţional al seminţelor de leguminoase” de către UNESCO, vor realiza un circuit de producţie intern, prin care la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber vizitatorii să fie serviţi cu preparate tradiţionale făcute din resurse proprii (legume şi fructe).

Complexul Naţional Muzeal “Astra” este format din Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra”, cunoscut ca Muzeul în aer liber, Muzeul Civilizaţiei Transilvane “Astra”, Muzeul de etnografie universală “Franz Binder” şi Muzeul de etnografie şi artă populară săsească ”Emil Sigerus”. Acestora li se adaugă Studioul ”Astra Film” care organizează, anual, Festivalul internaţional de film documentar cu acelaşi nume.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus