5 milioane de euro pentru reabilitarea Cetatăţii Făgăraș

5 milioane de euro pentru reabilitarea Cetatăţii Făgăraș

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraș va primi cei 5 milioane de euro, o sumă mult așteptatată, pentru reabilitare. Contractul a fost semnat ieri de viceprim-ministru Sevil Shhaideh. Autoritatea locală a aplicat Programul Operaţional regional 2014 – 2020, Axa 5

Proiectul a fost iniţiat de vechea echipă din administrația locală dar refăcut și depus de echipa din Primăria Făgăraș condusă de Gheorghe Sucaciu.

Proiectul de reabilitare al Cetăţii Făgăraşului este foarte complex, care are în vedere, nu doar reparaţii capitale pentru obiectivul turistic, ci şi o „readucere la viaţă“, prin crearea unor scene şi evenimente de „living history“. Printre lucrările importante care vor fi făcute la cetate se numără construirea a două poduri mobile de acces, unul la intrarea principală, iar celalalt pe latura dinspre nord (în partea dinspre cartierul Galaţi), precum şi amenajarea şanţului de apărare, prin înlăturarea pămîntului depus în timp pe ziduri.

CITEȘTE ȘI  Proiect de reabilitare în valoare de 5 milioane de euro pentru Castelului Corvinilor

„Cetatea este construită pe piloni de stejar, care în apa se conservă chiar bine. Acest pămînt adunat pe ziduri riscă, în schimb, să altereze pilonii“, a spus Gheorghe Sucaciu.

„Proiectul este unul foarte aşteptat de autorităţile locale şi de turişti, deopotrivă, întrucât Cetatea Făgăraşului este una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est. Prin semnarea acestui contract, se dovedeşte încă o dată că fondurile europene pe care România le are la dispoziţie reprezintă o sursă de finanţare extrem de preţioasă pentru conservarea patrimoniului cultural şi pentru valorificarea acestuia”, a declarat Sevil Shhaideh.

Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni, iar, după intervenția asupra obiectivului, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte considerabil.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus