900.000 de euro până în prezent pentru 'Cumințenia Pământului'

900.000 de euro până în prezent pentru ‘Cumințenia Pământului’

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat marți că la subscripția publică pentru achiziționarea lucrării “Cumințenia Pământului” s-au strâns cel puțin 900.000 de euro, arătând că în acest caz va fi găsită o soluție inteligentă.

“Sunt cel puțin 900.000 (n.r. — de euro) pentru că a venit în sfârșit donația de la vânzarea tabloului lui Adrian Ghenie de la galeria din Paris. (…) Vom reanunța o sumă în curând. După 20 septembrie vom discuta cum vedem continuarea legată de subscripția publică. (…) O soluție inteligentă și în spiritul campaniei va fi găsită, pentru că această campanie a dovedit că participare există. Eu nu sunt deloc un avocat al faptului că atâția bani cât s-au strâns asta este cel mai important, nu, eu sunt un avocat al ideii că această campanie a dezvoltat și lansat în spațiul public cu totul și cu totul alte teme legate de modul în care vedem participarea cetățeanului la actul cultural. Poate că a fost și o lansare de sumă extrem de ambițioasă”, a spus Șuteu citată de Agerpres.

CITEȘTE ȘI  'Cumintenia Pământului' va fi achiziţionată de statul român

Ea a arătat că susține existența unui fond al statului pentru achiziția de opere de artă.

“Cred că existența unui fond de achiziție al statului dedicat artelor vizuale și posibilitatea de a încuraja donația și participarea cu sume importante la actul de cultură cere și alte instrumente. Pentru a determina ca un privat să participe la actul de cultură poate că ar trebui lucrat la o lege a mecenatului diferită, pentru a încuraja bogații (…) să fie interesați să doneze bani care le-ar fi deduși din taxe”, a afirmat ministrul Culturii.

Șuteu a precizat că un astfel de proiect se află printre prioritățile sale, ca de altfel și transparentizarea proceselor “greoaie” din Ministerul Culturii, precum avizele pentru patrimoniu.

e-Cultura.info / Autor: Florentina Peia


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017