A fost lansată a doua ediţie a volumul "Tradițiile Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi"

A fost lansată a doua ediţie a volumul “Tradițiile Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi”

Volumul

Volumul “Tradițiile Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi”

Volumul “Tradițiile Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovechi”, ediția a-II-a, a fost lansat la Casa Junilor din Brașov, fiind tipărit în 2000 de exemplare în limbile română și engleză.

Cartea oferă informații despre originea și evoluția Societății Junilor, portul tradițional și moștenirea culturală brașoveană.

“Obiceiul Junilor de Paști a stârnit mereu admirația publicului, fiind considerat, încă din secolul al XIX-lea, o sărbătoare unică în felul său. Dar Parada Junilor călare nu constituia un eveniment singular al Junilor, ea făcea parte dintr-un ansamblu complex de sărbători, pe care ceata junilor le organiza în Săptămâna Luminată. Este un volum aflat la ediția a II-a și, de această dată, 1000 de bucăți din cele 2000 tipărite sunt și în limba engleză. Este o încercare de a promova din alt punct de vedere tradițiile junilor, adică încercăm să-i promovăm prin broșuri și cartea scrisă. Cărțile sunt deosebite, arată ca un album, au ilustrații frumoase tocmai ca să atragă și să ofere un plus de informație pentru că imaginea face cât o mie de cuvinte”, a declarat,autorul volumului, dr. Alexandru Stănescu, informează Agerpres.

CITEȘTE ȘI  Poetul Dan Sociu - prima antologie de autor

El a precizat că prima ediție, care a văzut lumina tiparului în anul 2012, s-a epuizat foarte repede pentru că a fost apreciată și s-a bucurat de o foarte mare popularitate, astfel că s-a simțit nevoia unei a doua ediții, a cărei apariții a fost posibilă cu ajutorul financiar al Agenției Metropolitane Brașov.

Prezent la lansare, directorul Agenției Metropolitane Brașov, David Dragoș, a declarat că de ani buni Agenția Metropolitană este alături de Junii Brașovului pentru a promova cel mai reprezentativ element cultural și istoric al Brașovului.

“După noi, cel mai reprezentativ element cultural și istoric al Brașovului sunt Junii. (…) credem din tot sufletul că Junii Brașovului reprezintă cu drag, dar și cu succes, Brașovul și atunci suntem aproape de ei în toate proiectele pe care le desfășoară și, mai mult decât atât, vrem să lăsăm mărturii scrise despre istoria lor și a Brașovului”, a punctat directorul Agenției Metropolitane Brașov.

Lucrarea poate fi achiziționată la Casa Junilor sau de la Agenția Metropolitană Brașov.

e-Cultura.info / Autor: Jana Pintili


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus