A început procedura de selecție a persoanelor juridice pentru sprijinirea subscripţiei publice pentru 'Cumințeniei Pământului'

A început procedura de selecție a persoanelor juridice pentru sprijinirea subscripţiei publice pentru ‘Cumințeniei Pământului’

 'Cumințeniei Pământului'

‘Cumințeniei Pământului’

Ministerul Culturii anunță deschiderea procedurii de selecție a persoanelor juridice cu sau fără scop lucrativ, care doresc să încheie contracte în vederea sprijinirii colectării de fonduri pentru achiziționarea operei de artă “Cumințenia Pământului” a lui Constantin Brâncuși.

Potrivit ministerului, persoanele juridice cu sau fără scop lucrativ vor deschide conturi proprii pentru colectarea fondurilor, prin intermediul cărora urmează a se derula doar operațiuni de încasare a donațiilor și, respectiv, de virare către contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie.

Prin contractele încheiate cu Ministerul Culturii se vor stabili modalitățile de colectare a fondurilor, termenele până la care fondurile colectate de către persoanele juridice de drept privat, în numele, pe seama Ministerului Culturii și în scopul achiziționării operei, vor fi virate în contul deschis la Trezorerie.

Toate cheltuielile necesare pentru colectarea banilor și pentru gestionarea conturilor deschise în lei și în valută vor fi suportate integral din fondurile persoanelor juridice.

Până la virarea în integralitate a sumelor colectate de către persoanele juridice de drept privat, în baza contractelor încheiate cu Ministerul Culturii, acestea răspund de integritatea și de gestionarea acestora, în condițiile legii.

CITEȘTE ȘI  Concert de muzică sacră pentru "Cumințenia Pământului" la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Fondurile vor fi colectate și virate în contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie până la data de 30 septembrie 2016.

În luna mai a acestui an, Guvernul României și Ministerul Culturii au lansat oficial campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși ‘Cumințenia Pământului’. “Această acțiune comună constituie un efort important pentru protecția și salvarea patrimoniului național reprezentat, în acest caz, prin cunoscuta operă brâncușiană”, se menționează într-o postare pe pagina de socialiyare a Ministerului Culturii.

Procedura de selecție inițiată de Ministerul Culturii reprezintă un punct important în cadrul campaniei de subscripție națională, iar la aceasta sunt invitați să participe toți cei interesați de valorizarea operei lui Constantin Brâncuși, persoane juridice cu sau fără scop lucrativ, mai precizează sursa citată.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017