Alba Iulia Music&Film Festival

Alba Iulia Music&Film Festival

Alba Iulia Music&Film Festival

Alba Iulia Music&Film Festival

Singuru festival de film din Alba Iulia revine între 8 şi 10 septembrie, după o pauză de doi ani, cu o nouă ediţie, despre care organizatorii susţin că va fi cea mai complexă de până acum.

Alba Iulia Music & Film Festival va aduce filme noi şi producţii de referinţă, proiecţii în aer liber şi în spaţii inedite, reprezentaţii şi dansuri stradale, activităţi speciale pentru copii, potrivit unui comunicat.

Alba Iulia Music & Film Festival se va deschide vineri, 8 septembrie, cu un spectacol de teatru şi animaţie stradală al celebrei trupe Compagnie des Quidams, din Franţa. Figuri luminoase, de patru metri înălţime, puse în mişcare de animatori, vor lumina Piaţa Cetăţii şi se vor înlănţui într-o coregrafie unică.

“Maiestuoase, dar în acelaşi timp stranii, personajele spectacolului ‘Herbert’s dream’ par desprinse dintr-o lume fantastică, dar o lume foarte uşor de descoperit pentru publicul festivalului”, se arată în comunicatul citat.

Festivalul este un excelent prilej de a (re)descoperi Alba Iulia atât pentru localnici, cât şi pentru publicul venit din alte oraşe. Proiecţiile filmelor în aer liber vor avea loc în Piaţa Cetăţii, în Piaţa Vestică, dar şi într-o “sufragerie urbană” care va fi amenajată între zidurile fortificaţiei. În plus, pe traseul dintre Piaţa Cetăţii şi Piaţa Vestică vor avea loc zilnic spectacole de stradă. Artişti din mai multe trupe vor organiza animaţii stradale, spectacole inedite de teatru şi mici reprezentanţii muzicale.

CITEȘTE ȘI  UNATC derulează campania "Salvaţi studioul de Teatru Casandra"

Spectatorii vor avea ocazia să îmbrace costume de daci şi de romani şi să-şi creeze suveniruri inedite, respectiv fotografii animate. O cameră foto instant va crea, dintr-o succesiune de imagini, o animaţie-suvenir pentru fiecare doritor.

Programul de educaţie cinematografică EducaTIFF aduce în festival filme special alese pentru cei mici, care pun în discuţie teme specifice vârstei la care copiii îşi descoperă şi dezvoltă propria personalitate. În plus, copiii între 10 şi 14 ani vor putea crea mici desene animate cu propriile personaje, învăţând în acest fel cum se nasc poveştile lor preferate. Casa de Cultură a Sindicatelor devine astfel unul din spaţiile importante ale festivalului, cu câte trei proiecţii pe zi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Festivalul va avea în program pelicule de referinţă pentru cinematografia românească şi internaţională, dar şi unele din cele mai bune titluri lansate recent pe marele ecran. Spectatorii vor avea şi în acest an ocazia să se întâlnească şi să interacţioneze cu invitaţii speciali ai festivalului – actori, regizori sau producători de film, care vor veni la Alba Iulia în perioada evenimentului.

Alba Iulia Music & Film Festival este prezentat de TIFF, în organizarea Asociaţiei Film şi Cultură Urbană şi a Primăriei Municipiului Alba Iulia, cu susţinerea Azets Insight.

e-Cultura.info / Autor: Marinela Brumar.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus