Alexandru Tomescu încheie Turneul Stradivarius 2017- Anotimpurile la Paris

Alexandru Tomescu încheie Turneul Stradivarius 2017- Anotimpurile la Paris

Violonistul Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu

Violonistul Alexandru Tomescu îşi încheie, joi, pentru al treilea an consecutiv, binecunoscutul turneu Stradivarius cu un concert extraordinar, organizat de Institutul Cultural Român de la Paris la Sala bizantină a Palatului Behague, Reşedinţa Ambasadorului României în Franţa.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri pentru a zecea ediţie a turneului, marele violonist român îi are ca invitaţi pe pianista Sânziana Mircea şi bandoneonistul argentinian Omar Massa.

Concertul Stradivarius la Paris are în repertoriu cele patru Anotimpuri de Astor Piazzolla şi compoziţii semnate de Manuel da Falla, Enrique Granados, Pablo de Sarasate, Isaac Albeniz, Isaac Albeniz.

După 15 concerte susţinute în 14 oraşe din România şi care au atras zeci de mii de iubitori ai muzicii, concertul de la Paris se anunţă că unul de excepţie, cererea de participare din partea publicului francez depăşind cu mult capacitatea prestigioasei Săli bizantine, precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI  Varujan Vosganian recompensat cu Premiul Europei Centrale Angelus

Turneul Internaţional Stradivarius 2017-Anotimpurile continuă să fie dedicat proiectului de restaurare a Casei George Enescu-Mihăileni Botoşani şi crearea de cursuri de pregătire muzicală pentru tinerii din zonă şi din toată ţara, Master Class de vioară, toate într-o serie de evenimente dedicate marelui muzician George Enescu.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus