Apel către brașoveni și pasionații de istoria Brașovului pentru constituirea Arhivei Digitale

Apel către brașoveni și pasionații de istoria Brașovului pentru constituirea Arhivei Digitale

 Casa Sfatului Brasov

Casa Sfatului Brasov

Obiectivul apelului este constituirea unei arhive digitale cu documente și fotografii vechi din colecții private, salvată în condiții profesioniste și valorizată prin expunerea ei pe site-ul muzeului.

Intervalul orar zilnic pentru activitatea de digitalizare Brașov 1916 este 10.00 — 16.00.

Realizarea arhivei digitale de documente istorice va oferi posibilitatea brașovenilor să participe în mod direct la proiectul cultural internațional Brașov 1916, cel mai important proiect al muzeului în anul 2016.

Crearea acestei arhive cu documente de familie legate de Primul Război Mondial asigură astfel prezervarea identităților comunitare, iar tinerilor, principalii utilizatori de conținut digital, familiarizarea cu tematica proiectului și conștientizarea necesității digitalizării memoriei istorice.

Specialiștii muzeului vor scana și fotocopia documentele istorice prezentate de cetățenii Brașovului, le vor arhivă și vor încărca arhiva digitală pe site-ul muzeului.

Pentru a încuraja comunitatea locală să se implice în mod direct la crearea arhivei este prevăzută acordarea gratuității intrării în expoziția Brașov 1916, ținută în Casa Sfatului, în perioada 27 august — 30 octombrie 2016, pentru cei care vor participa cu documente/ bunuri din colecția personală la crearea arhivei.

CITEȘTE ȘI  Simpozion Internaţional la 90 de ani de la înfințarea Institutului de Filologie Română 'A. Philippide'

De asemenea, Muzeul Județean de Istorie Brașov își exprimă interesul pentru donații și achiziții de obiecte istorice legate de tema Brașovul și brașovenii în Primul Război Mondial.

Brașovenii și pasionații de istoria Brașovului care vor să se alăture proiectului nostru sunt așteptați la Casa Sfatului cu documentele si obiectele istorice, începând de marți, 28 iunie 2016 (ziua comemorării atentatului de la Sarajevo — moment istoric considerat drept pretextul declanșării Primului Război Mondial).

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus