Arta copiilor romani din diaspora, expusa la ICR

Arta copiilor romani din diaspora, expusa la ICR

Vineri, 21 noiembrie 2014, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman va avea loc vernisajul expozitiei „Tara din suflet – Patria Romana“, organizata de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romanii din afara granitelor si Limba romana, si Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor, Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii.

Vor lua cuvantul Doina Mandru, critic de arta, Liviu Jicman, vicepresedinte ICR si Ninel Peia, deputat, secretarul Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii.

Vor fi expuse 40 de lucrari de grafica si pictura realizate de copii romani cu varste intre opt si 14 ani, rezidenti in Bulgaria, Franta, Grecia, Italia, Republica Moldova, Serbia, Spania, SUA, Ucraina si Ungaria. Lucrarile au fost selectate in urma unui concurs adresat comunitatilor romanesti de peste hotare. Initiativa si-a propus consolidarea legaturilor emotionale intre tara si tinara generatie din diaspora.

CITEȘTE ȘI  ICR New York susține prezența designerului Dorin Negrău la Mercedes-Benz Fashion Week

Lucrarile  – printre care imaginea unor munti desenati cu migala, a unor biserici ascunse dupa copaci rasuciti, a cerului care cade ca o perdea in trei culori sau a unei clepsidre in care Romania trece din sine in sine – vor fi expuse in sala ICR.

e-Cultura.info

 
Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017