Arta românească la ediția a X-a

Arta românească la ediția a X-a

Salonul Național al Artelor ”Temeiuri” a ajuns în această toamnă să adauge o nouă ediție, în seria evenimentelor organizate, de două ori pe an, la Sala de expoziții ”Constantin Brâncuși”. Manifestarea din perioada oct.-nov.2016 a dat plasticienilor din toată țara, libertatea totală de a aduce pe simeze cele mai reprezentative lucrări.

Arta românească la ediția a X-a

Arta românească la ediția a X-a

Singura motivație a juriului în acceptarea și deci, în respingerea lucrărilor înscrise la Salon a fost valoarea estetică a operelor propuse. Eventualele discuții ale membrilor juriului au luat în considerare, cum era și necesar, buna reprezentare a tuturor artelor și în plus, capacitatea pieselor selectate de a vorbi convingător despre diversitatea de expresii plastice existentă astăzi în arta contemporană românească.

După jurizare, expoziția reușește cu adevărat să prezinte câteva tendințe ale artei românești contemporane. Deși toate artele au fost invitate să participe la eveniment– Salonul având o colaborare strânsă cu U.A.P. din România- o observație de bun simț se impune: incontestabil, pictura tronează ca regină a manifestării. Sculptura, grafica și artele decorative se găsesc în spațiul expozițional, din păcate într-o măsură încă mai mică față de anii precedenți.

CITEȘTE ȘI  Antologia de teatru contemporan românesc "Machtspiele – Neue Theaterstücke aus Rumänien“

Categoric spiritul Salonului înclinat (chiar denumirea sa subliniază această poziție) spre artele majore s-a impus, artiștii experimentali, emergenți nu au participat cu lucrări la această manifestare. Este adevărat însă, că spațiul expozițional de la Palatul Parlamentului are el însuși o istorie de tip tradiționalist care ar inhiba eventualele ”abateri” de la ”regulă”. Expoziția își afirmă însă, categoric rolul de prezentator de artă pe plan național, în categoria evenimentelor mari din București și din țară.

e-Cultura.info / Autor. dr Roxana Păsculescu

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus