Astăzi se deschide Salonul Internațional de Carte de la Paris

Astăzi se deschide Salonul Internațional de Carte de la Paris

România va fi prezentă la cea de a 34-a ediție a Salonului du Livre, cel mai important eveniment editorial din Franța, cu un stand organizat de Institutul Cultural Român, având tema ‘Des livres ŕ venir, l’avenir des livres’.

Evenimentele propuse de Institutul Cultural Român vor pune în valoare patrimoniul literar românesc și, totodată, vor oferi o perspectivă asupra evoluțiilor literare și editoriale actuale din România. Programul românesc va include dezbateri, lansări de carte și întâlniri la care vor participa editori, scriitori, traducători, profesori universitari, jurnaliști români și francezi, propunând publicului o ofertă culturală diversificată. Între acestea, se numără dezbaterea despre perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova, eveniment la care va fi prezent și Oleg Serebrian, scriitor, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Franța.

Institutul Cultural Român a decis să aloce pentru participarea României la cea de-a 34-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Paris un buget de aproximativ 60.000 de euro.O sumă exactă va fi anunțată la încheierea evenimentului, anunță ICR, la solicitarea presei.

De asemenea, anul acesta, mobilierul standului românesc este realizat de Răzvan Luscov şi conţine elemente grafice “menite să ilustreze motto-ul prezenţei româneşti”, au mai declarat reprezentanţii ICR.

Programul românesc va include dezbateri, lansări de carte şi întâlniri la care vor participa editori, scriitori, traducători, profesori universitari, jurnalişti români şi francezi.

CITEȘTE ȘI  "Istoria unui destin confiscat", lansată la Librăria Cărturești - Verona

Cel mai rapid caricaturist din lume (conform Cărții Recordurilor), celebrul artist român Ștefan Popa-Popa’s, va fi prezent la standul românesc, unde va realiza portrete ‘la minut’. De asemenea, Ambasada României în Franța — Palais de Béhague — va găzdui expoziția ‘Anthropo-satire | Arts visuels’ aparținând artistului. Tot la standul României, scriitorului Luis Mizon îi va fi acordat Premiul internațional de literatură francofonă ‘Benjamin Fondane’.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai Centrului Național al Cărții din cadrul ICR vor avea întâlniri cu editorii, în vederea promovării programelor de traduceri: Translation and Publication Support Programme (TPS) și Publishing Romania.

Salonul Internațional de Carte de la Paris este dedicat atât profesioniștilor din domeniul editorial — editori, agenți literari, distribuitori și vânzători de carte din Franța și din peste 100 de țări — cât și publicului larg, bucurându-se de o maximă vizibilitate în presa franceză. Prezența românească din acest an vine după ce, la ediția din anul 2013 a ‘Salon du Livre’, România a avut calitatea de invitat de onoare.

Cea de-a 34-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Paris va avea loc în perioada 21-24 martie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus