Balerina Alina Cojocaru, pe scena Operei Naționale București

Balerina Alina Cojocaru, pe scena Operei Naționale București

Balerina Alina Cojocaru

Balerina Alina Cojocaru

Balerina Alina Cojocaru revine pe scena Operei Naționale București, într-un spectacol ce reunește trei lucrări coregrafice care vor fi prezentate în premieră națională, sâmbătă, pe scena instituției de spectacole, se arată într-un comunicat.

Classical Symphony” în coregrafia lui Yuri Possokhov, “Petite Mort” în coregrafia lui Jiri Kylian și “Marguerite and Armand“, în viziunea lui Sir Frederick Ashton sunt unite în cadrul unui triptic de balet care investighează prin mijloace inovative de expresie corporală posibilitatea de a reda simbolic trăiri individuale și relații interumane general valabile.

“Pentru mine, acest spectacol a însemnat un imbold de a mă repune în formă, dar și prilejul de a dansa un rol pe care mi l-am dorit de foarte, foarte mult timp. Nu este un rol foarte solicitant, a fost creat pentru o balerină care la vremea aceea era destul de în vârstă pentru dans, pentru Margot Fonteyn. Nu este foarte dificil din punct de vedere tehnic, dar are nevoie de o interpretare deosebită. Spectacolul este construit pe dinamica relației dintre Marguerite și Armad, dintre aceștia și Tatăl, Duce și restul bărbaților de pe scenă. Ca femeie, înțelegi foarte bine drama pe care ea o trăiește și cred că este o piatră de încercare din punct de vedere interpretativ”, spune Alina Cojocaru despre participarea sa la spectacol.

CITEȘTE ȘI  Balerina Ileana Iliescu: "Ce a ajuns astăzi compania de balet

e-Cultura.info/Autor: Oana Ghiță

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus