Bienala Flamenco din Sevilla

Bienala Flamenco din Sevilla

Festivalul de flamenco de la Sevilla

Festivalul de flamenco de la Sevilla

Flamenco este în centrul atenției la Sevilla la începutul acestei toamne datorită unui nou ciclu “Septiembre es Flamenco”, festival care dorește să revină în orașul andaluz în anii impari cu această artă declarată Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității, în timp ce în anii pari se desfășoară celebra Bienală Flamenco, semnalează site-ul elviajero.elpais.com.

Flamenco este o expresie artistică rezultată din fuziunea cântecului (“cante”), dansului (“baile”) și acompaniamentului muzical (“toque”), după cum semnalează site-ul UNESCO. Andaluzia, situată în sudul Spaniei, este leagănul artei Flamenco, care are rădăcini și în alte regiuni precum Murcia și Extremadura.

Spațiile în care se desfășoară, până la 20 septembrie, activitățile și spectacolele festivalului fac parte din patrimoniul orașului: “Torre de Don Fadrique”, sediu al Bienalei cu începere din 1998; curtea interioară “Patio de la Montería” din cadrul palatului “Real Alcázar” din Sevilla; teatrele “Teatro Lope de Vega” și “Teatro de la Maestranza”, loc de desfășurare pentru gala inaugurală și, respectiv, spectacolul final.

CITEȘTE ȘI  Târgul Internațional de Carte de la Londra între 8 şi 10 aprilie

În programul festivalului sunt prevăzute și activități pentru copii, în scopul de a le cultiva pasiunea pentru flamenco.

“Museo del Baile Flamenco” se alătură festivalului prin inaugurarea a două expoziții. Una dintre ele cuprinde lucrări provenite de la Minzu University of China, în cadrul proiectului “El flamenco visto por ojos chinos” (Flamenco văzut de ochi chinezi). Cealaltă expoziție cuprinde desene umoristice despre flamenco de Eddie Pons, inițiativă a Consulatului Franței la Madrid.

e-Cultura.info/Autor: Pepa Sița

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus