Bienala Naționala de Artă Contemporana 'Nicolae Toniza'

Bienala Naționala de Artă Contemporana ‘Nicolae Toniza’

Bienala Naționala de Artă Contemporana 'Nicolae Toniza'

Bienala Naționala de Artă Contemporana ‘Nicolae Toniza’

Muzeul ‘Vasile Pârvan’ din Bârlad, în colaborare cu Consiliul Județean Vaslui, Consiliul Local și Primăria Bârlad, având ca parteneri Uniunea Artiștilor Plastici din România și Asociația ‘Nomen est Omen’ din București, organizează o amplă expozițe — concurs.

Aceasta va fi structurată pe două secțiuni, respectiv pictură și grafică, la care se va mai adăuga o secțiune care va cuprinde câțiva artiști consacrați, invitați ai organizatorilor, și care nu vor face parte din concurs.

Evenimentul este gândit că având două momente distincte, primul derulându-se pe 24 aprilie 2016, orele 17.30 la Sediul Central al Muzeului, când va avea loc vernisajul expoziției, iar cel de-al doilea va fi legat de încheierea procesului de jurizare și acordarea premiilor, constând din bani, diplome și o medalie omagială, și care se va întâmpla pe 20 mai 2016, la orele 20.00.

Concursul este promovat și ca un ‘Dialog al Artelor’, vernisajul din data de 24 04 2016, fiind urmat de un concert extraordinar susținut de doi muzicieni de excepție sosiți de la Budapesta, respectiv Antal Zalai (vioară) și Josef Balog (pian), iar festivitatea de premiere din 20 05 2016, parte a programului Noaptea Muzeelor, va fi urmată de un concert susținut de pianistul Răzvan Dragnea.

CITEȘTE ȘI  Doua opere necunoscute N.Grigorescu vor fi expuse la Muzeul de Artă

Organizatorii își doresc ca acest moment de început să capete un caracter permanent, astfel încât la fiecare doi ani, municipiul Bârlad și Muzeul ‘Vasile Pârvan’ să se transforme, pentru o lună de zile, în centrul artelor plastice din România, acolo unde artiști din întreaga țară să se întâlnească și să-și prezinte cele mai noi și importante creații, omagiindu-l, de fiecare dată, cum nu se poate mai frumos, pe marele pictor, Nicolae Tonitza.

În urmă cu 130 de ani, la 13 aprilie 1886 vedea lumina zilei, la Bârlad, Nicolae Tonitza, cel care este considerat, pe bună dreptate, unul din importanții pictori români. Pentru marele artist pictura va fi, dincolo de frământările cotidiene, de angajare în evenimentele contemporane, senină, vorbind despre un ideal estetic clasic, despre cultul frumosului, despre o artă înțeleasă ca expresie a permanentei valorilor spirituale.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus