Bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO, cele mai căutate obiective turistice din Maramureș

Bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO, cele mai căutate obiective turistice din Maramureș

Bisericile de lemn din Maramureș

Bisericile de lemn din Maramureș

Bisericile de lemn vechi de sute de ani, dar și mănăstirile ortodoxe din Munții Gutâiului, Pietrosul Rodnei și muzeele din municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației sunt printre cele mai vizitate obiective turistice în perioada verii, a declarat, președintele ANTREC Maramureș, Victoria Berbecaru.

“Cele opt biserici din lemn, unele vechi de aproape 400 de ani, aflate acum în patrimoniul UNESCO, sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din Maramureș pe durata sezonului de vară. Turiștii români, îndeosebi cei care practică turismul religios, sunt dornici să vadă aceste obiective, să cunoască istoria lor, să facă fotografii și să discute cu localnicii. Grupurile organizate, majoritatea din Moldova, Dobrogea și Oltenia, întreprind circuite turistice bine organizate pentru a vedea obiectivele, cât și altele de interes cum ar fi: muzeele de istorie, muzeele satului din Baia Mare și Sighetu Marmației. Grupurile ajung în Maramureș însoțite de ghizi bine pregătiți care știu ce anume trebuie să viziteze”, a declarat Victoria Berbecaru, care este proprietara unei pensiuni rurale din comuna Botiza citată de Agerpres.

Pe lângă bisericuțele din lemn aflate în patrimoniu UNESCO, de o apreciere aparte din partea turiștilor se bucură și mănăstirile de rit ortodox cât și cele aparținând etnicilor ucraineni.

CITEȘTE ȘI  Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș a acordat Meritul Cultural Etnografic pentru Rafila Moldovan

“Mănăstirile ortodoxe Moisei, Rohia, Rohița, Dragomirești, Săpânța-Peri, Petrova, Bixad ( jud.Satu Mare), Botiza, Habra-Groși, dar și cele de rit ortodox-ucrainean sunt căutate de turiști. Anual câteva mii de turiști din diferite zone a țării se îndreaptă spre aceste lăcașe de cult pentru a le vizita. Fiecare obiectiv religios vizitat completează oferta turistică a Maramureșului cu alte posibilități de vacanță unice prin frumusețea locului și serviciile puse la dispoziție” a spus Victoria Berbecaru.

Pe lista monumentele UNESCO se află bisericuțele de lemn din satele Bârsana, Budești, Desești, Ieud, Plopiș, Poienile Izei, Rogoz și Șurdești.

Potrivit aceleiași surse, turiștii care aleg ca destinație bisericile sau lăcașele de cult vechi optează pentru cazare și masă fie la pensiunile din apropiere, fie în incinta mănăstirilor acolo unde există această posibilitate.

Conform ANTREC, Maramureșul este vizitat anual de peste 40.000 de turiști români și străini.

e-Cultura.info / Autor: Leontin Cupar


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus