"Brâncuşi e al meu" Discuţie cu Ministrul Culturii, Dan Perjovschi, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea

“Brâncuşi e al meu” Discuţie cu Ministrul Culturii, Dan Perjovschi, Radu Paraschivescu şi Lidia Bodea

Cuminţenia Pămâtului

Cuminţenia Pămâtului

O discuţie liberă despre Cuminţenia Pământului, în prezenţa Ministrului Culturii, Corina Şuteu, a artistului Dan Perjovschi, a scriitorului Radu Paraschivescu şi a Lidiei Bodea, director general al editurii Humanitas, are loc la librăria Humanitas de la Cişmigiu.

La sfârşitul lunii septembrie se va putea trage o concluzie asupra ideii dacă un sentiment de apartenenţă se poate transforma în responsabilitate asumată pentru un bun cultural apreciat în întreaga lume, cel al lui Constantin Brâncuşi.

Campania „Brâncuşi e al meu“ are ca scop strângerea sumei de şase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi.

„Cuminţenia pământului“ a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907 şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de „Sărutul“ şi„Rugăciunea“, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema „primelor sculpturi moderne din lume“.

Brâncuşi spunea despre operă: “Cuminţenia pământului…A fost încercarea mea de a da de fundul oceanului, cu degetul arătător (încercarea de a atinge vechimea, arhaicul). Căci mi-a fost prea mare spaima când i-am ridicat vălul… Femeia nu trebuie niciodată dezvăluită…Isis trebuie să rămână acoperită sub cel puţin unul din cele şapte văluri ale frumuseţii sale, cel al misterului – care îi oferă şi preţuirea şi nemurirea. Cuminţenia pământului a fost, pentru mine, ceea ce este cu mult mai adânc femeia – dincolo de psihologia dumneavoastră!“

Un procent de 10% din încasările pe care le va inregistra librăria Humanitas de la Cişmigiu pe durata evenimentului va fi direcţionat către campania de strângere de fonduri „Brâncuşi e al meu“.

CITEȘTE ȘI  S-a deschis oficial subscripția națională pentru achiziționarea 'Cumințeniei Pământului'

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017