Bucureștenii pot admira cea mai mare expoziție ' La pas pe Calea Victoriei' dedicată acestei artere

Bucureștenii pot admira cea mai mare expoziție ‘ La pas pe Calea Victoriei’ dedicată acestei artere

Expoziția ' La pas pe Calea Victoriei'

Expoziția ‘ La pas pe Calea Victoriei’

În acest sfârșit de săptămână, bucureștenii care participă la manifestările culturale găzduite de Calea Victoriei vor putea admira și cea mai mare expoziție dedicată acestei artere.

Nu mai puțin de 30 de panouri, cu o înălțime de doi metri, vor fi amplasate de-a lungul Căii Victoriei, cu imagini și informații menite să redea atmosfera care a caracterizat perioada de glorie a unui loc emblematic pentru Capitală.

“Expoziția conține fotografii de epocă de la atelierele din Calea Victoriei, reclame, anunțuri de mică publicitate, litografii, menite să ne readucă aminte viața cotidiană și parfumul de epocă al celei mai frumoase străzi a Capitalei.

Vă invităm cu drag să parcurgeți la pas Calea Victoriei și să redescoperiți gloria ei de odinioară într-o călătorie imaginară printre frumoasele ei povești”, a declarat, curatorul expoziției, Sorin Mărgărit.

El a menționat că o parte dintre imagini fac parte din colecții particulare, fiind expuse în premieră.

De asemenea, vor fi prezentate fotografii din patrimoniul Muzeului Municipiului București și documente de la Biblioteca Metropolitană.

Primăria Municipiului București organizează, în perioada 15 — 17 aprilie, evenimentul intitulat ‘La pas pe Calea Victoriei’. Astfel, una dintre cele mai importante străzi din centrul Bucureștiului devine pietonală timp de trei zile și se transformă într-un spațiu urban alternativ, unde cultura și istoria se întâlnesc cu distracția și relaxarea.

Vizitatorii vor putea întâlni statui vivante, animatori pe picioroange, mimi, personaje pentru copii, păpuși uriașe, portretiști și caricaturiști.

Organizatorii spun că pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei până la strada George Enescu, Calea Victoriei va fi destinată exclusiv pietonilor. În această zonă vor fi organizate spectacole de teatru, concerte, ateliere creative pentru copii, un studio foto mobil, facepainting și alte surprize.

e-cultura.info / Autor: Irinela Vișan


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page
CITEȘTE ȘI  Expoziție inedită cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului la Sfîntu-Gheorghe

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus