Bucureștiul în etapa finală pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Bucureștiul în etapa finală pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Bucureștiul în etapa finală pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Bucureștiul în etapa finală pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Primăria Municipiului București a depus al doilea dosar de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, intrând astfel în etapa finală a competiției, informează ArCub, printr-un comunicat.

Conform sursei citate, documentul, depus vinerea trecută la Ministerul Culturii, conține proiectele pe care orașul intenționează să le implementeze până în anul 2021, dacă va obține titlul european.

“Conceptul cu care Bucureștiul candidează este Orașul In-vizibil, iar candidatura își propune să aducă la lumină toate aspectele uitate, neimaginate, nerealizate, tot potențialul neexploatat și, deci, invizibil al orașului. Cele peste 70 de proiecte incluse în dosar se întind pe o perioadă de șase ani și se înscriu în trei teme, care își propun să reînvie memoria pierdută a orașului, să îl deschidă și să îl facă mai accesibil pentru locuitorii săi, să valorifice și să multiplice inițiativele artistice și culturale care există deja”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI  Timișoara, Baia Mare, Cluj-Napoca și București, rămân în cursa pentru Capitală Culturală 2021

Pe 14 septembrie, Bucureștiul va primi vizita juriului european, care evaluează toate cele patru orașe rămase în competiție, urmând ca pe 15 septembrie să susțină dosarul de candidatură în fața acestuia. Pe 16 septembrie vor fi anunțate rezultatele competiției.

Candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 este susținută și de primarul general Gabriela Firea.

Primul dosar de candidatură poate fi consultat pe site-ul www.bucuresti2021.ro, iar cel de-al doilea va fi făcut public după validarea depunerii sale de către Ministerul Culturii.

e-Cultura.info / Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018