Bugetul Academiei Române, suplimentat cu 1 milion de lei

Bugetul Academiei Române, suplimentat cu 1 milion de lei

Plenul Academiei Române

Plenul Academiei Române

Bugetul Academiei Române a fost suplimentat, de către Comisiile de buget, cu un milion de lei, pentru a putea organiza un eveniment cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare, aleşii afirmând că astfel au făcut şi ei un gest mic “pentru naţiunea română”.

Bugetul Academiei Române, în forma Ministerului de Finanţe, se ridica la 327,6 milioane de lei. În cursul dezbaterilor din cadrul Comisiilor de buget-finanţe, preşedintele instituţiei, Acad. Ionel Valentin Vlad, a afirmat că în 2016 se împlinesc 150 de ani de la înfiinţarea Academiei, însă nu există bani prevăzuţi şi pentru a marca acest eveniment.

Senatorii şi deputaţii au dezbătut mai multe minute variantele prin care pot fi alocaţi bani pentru ca Academia să poată celebra 150 de ani de la înfiinţare, căzând de acord să suplimenteze cu 1 milion de lei bugetul instituţiei. O problemă a fost însă sursa de finanţare, propunerea finală venind de la Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, care a spus că instituţia pe care o reprezintă poate renunţa la această sumă din bugetul de bunuri şi servicii.

CITEȘTE ȘI  România – ultima pe lista europeană a angajaţilor din cultură

“Plecăm şi noi cu sentimentul că am făcut ceva, puţin, pentru naţia română”, a afirmat preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan informează Mediafax.

Amendamentul a fost adoptat în unanimitate, fiind transferaţi un milion de lei de la Ministerul de Finanţe la Academia Română.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus