Candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană, un proces de transformare intens

Candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană, un proces de transformare intens

 Primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava

Primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, după anunţarea oraşelor finaliste în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, că Bucureştiul va trebui să treacă printr-un proces de transformare intens, în care va fi susţinut de primărie şi Consiliul General.

După desemnarea Capitalei printre oraşele finaliste în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, alături de Baia Mare, Cluj-Napoca şi Timişoara, primarul general intermar anunţă că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va susţine în continuare candidatura.

“Este şansa noastră de a revitaliza oraşul, prin cultură, şi de a-l reda bucureştenilor. Ne aşteaptă un proces de transformare intens, pe care ni-l asumăm, iar hotărârile PMB şi ale Consiliului General de anul viitor vor susţine legislativ şi financiar acest proces”, arată Răzvan Sava, într-un comunicat.

Candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii este gestionată de ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

“Este un moment de bucurie, o răsplată pentru toate eforturile depuse de echipa Bucureşti 2021 timp de un an şi jumătate. Suntem onoraţi să fim printre finalişti, dar realizăm că este şi o mare responsabilitate, pe care ne-o asumăm. Reluăm pregătirile, pentru un Bucureşti care să devină, cu ajutorul culturii, din Oraşul In-vizibil, un oraş iubit de bucureşteni, români şi europeni deopotrivă”, a spus directorul ArCuB, Mihaela Păun, la aflarea veştii.

CITEȘTE ȘI  Iașul intra in cursa pentru "Capitala Europeana a Culturii 2021"

Echipa Bucureşti 2021 va relua procesul de candidatură şi în 2016, formula aleasă fiind în continuare cea a unui proces deschis publicului, prin grupuri de lucru şi participare din partea întregii societăţi civile.

De asemenea, curatoriumul Bucureşti 2021, cel care a conceput programele Bucureşti 2021, va fi menţinut şi extins cu noi membri, cărora li se vor alătura curatori europeni.

Din iunie 2014, când au fost demarate primele acţiuni, candidatura oraşului Bucureşti a însemnat consultări cu sectorul cultural, atât cel instituţional, cât şi cel independent, ateliere cu locuitorii oraşului, proiecte artistice care i-au implicat pe bucureşteni, astfel încât programele Bucureşti 2021 să reflecte întocmai nevoile şi dorinţele locuitorilor oraşului, în materie de cultură, educaţie şi dezvoltare urbană, arată reprezentanţii municipalităţii.

În 2021, vor fi trei capitale europene a culturii: una din ţările candidate la UE (Serbia şi Muntenegru), una din Grecia (unde au candidat 14 oraşe) şi una din România.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017