Casa Gănescu, propusă pentru realizarea Muzeul Naţional 'Constantin Brâncuşi' a intrat în administrarea Ministerului Culturii

Casa Gănescu, propusă pentru realizarea Muzeul Naţional ‘Constantin Brâncuşi’ a intrat în administrarea Ministerului Culturii

Casa Gănescu

Casa Gănescu

Consilierii judeţeni au votat vineri, în cadrul şedinţei ordinare, un proiect de hotărâre privind transmiterea Casei Gănescu din domeniul public al judeţului Gorj în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii, urmând ca în respectiva locaţie să fie amenajat Muzeul Naţional “Constantin Brâncuşi“.

Solicitarea privind funcţionarea Muzeului Naţional “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu în Casa Barbu Gănescu este justificată prin faptul ca în acest imobil a locuit, în anii 1937-1938, sculptorul Constantin Brâncuşi, în perioada realizării operelor care constituie Ansamblul Monumental “Calea Eroilor” din Târgu-Jiu.

Preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a precizat, la finalul şedinţei, că hotărârea, votată în unanimitate, va fi transmisă de îndată către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

În această locaţie, Brâncuşi şi-a amenajat atelierul unde realiza schiţele şi se consulta cu inginerii, în privinţa realizării operelor. Mai mult decât atât, aleile din curtea Casei Gânescu au fost gândite şi trasate de Constantin Brâncuşi, aici existând şi în prezent, obiecte aduse de marele artist, printre care pietre de diverse forme, pe care artistul le-a gândit ca fiind mese de grădină. Pe lângă aceste piese, în curtea Casei Gănescu se află o masă de piatră asemănătoare cu Masa Tăcerii, realizată de Constantin Brâncuşi, în perioada în care artistul lucra la realizarea ansamblului.

CITEȘTE ȘI  "Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic” expusă la Palatul Suțu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 15 iulie 2015 decretul pentru promulgarea legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional “Constantin Brâncuşi”.

e-Cultura.info / Autor: Oana Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus