Castelul Corvinilor exopziţie de obiecte dacice din os și corn

Castelul Corvinilor exopziţie de obiecte dacice din os și corn

Obiecte dacice din os și corn

Obiecte dacice din os și corn

Zeci de obiecte dacice realizate din os, cochilii de melc și corn, descoperite în mai multe situri din țară, sunt reunite în expoziția ‘Artă și meșteșug în epoca Regatului Dac. Artefacte de os și corn’, vernisată vineri la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Expoziția își propune să arate vizitatorilor obiecte mai puțin prezentate în spațiul public, începând cu cele din gospodăria unui sătean până la podoabe, toate acestea fiind descoperite în cetatea dacică Ardeu, în grădina interioară a Castelului Corvinilor, în situri din Câmpia Bănățeană sau în cetatea Sighișoarei.

“Expoziția pune în valoare obiecte arheologice ce sunt mai puțin băgate în seamă de către public sau specialiști. Este vorba de obiecte realizate din os, corn sau cochilii de melci. Aducem în fața publicului aceste artefacte, de la sursele de obținere a lor până la modul de prelucrare”, a declarat cercetătorul științific Iosif Ferencz, de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane.

CITEȘTE ȘI  Alba Iulia membră a organizației "League of Historical Cities"

Pentru a reda cât mai fidel modul în care se prelucrau obiectele în perioada dacică, organizatorii au pregătit chiar și un colț al unui atelier dacic, din care nu lipsesc paiele și scoarța de copac.

“Aceste expoziții sunt foarte importante pentru că ele dau viață Castelului Corvinilor. Experiența pe care am acumulat-o în ultimii doi ani de zile ne-a confirmat că aceste evenimente duc la creșterea numărului de turiști într-un mod chiar spectaculos. De anul viitor, numărul acestor expoziții va crește”, a precizat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, prezent la vernisaj.

Potrivit directorului Muzeului Castelul Corvinilor, Costin Tinca, numărul turiștilor care vizitează monumentul istoric este în creștere, în luna august fiind consemnat un record de 61.000 de persoane.

Expoziția este organizată ca rod al colaborării dintre Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Muzeul Castelul Corvinilor, Muzeul de Istorie Sighișoara, Universitatea Creștină ‘Dimitrie Cantemir’ și Asociația ‘Pro Corvina’. Expoziția poate fi vizitată până pe 15 noiembrie.

e-Cultura.info/ autor: Sorin Blada

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus