Castrul Porolissum, primul obiectiv turistic din județ cu ghidaj audio pe mobil

Castrul Porolissum, primul obiectiv turistic din județ cu ghidaj audio pe mobil

Castrul Porolissum, primul obiectiv turistic din județ cu ghidaj audio pe mobil

Castrul Porolissum, primul obiectiv turistic din județ cu ghidaj audio pe mobil

Castrul roman Porolissum, unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Sălaj, beneficiază, începând de miercuri, de un ghidaj audio, turiștii putând afla informații despre vestigiile de pe cuprinsul său prin intermediul unei aplicații de mobil.

“Consiliul Județean Sălaj a lansat miercuri, 19 iulie, o aplicație mobilă (audio guide) în scopul promovării castului roman Porolissum și a asigurării unui ghidaj turistic cât mai facil a acestui obiectiv, respectiv un “Ghid de prezentare generală a Complexului arheologic — Castrul roman Porolissum”. Cu ajutorul aplicației se realizează o incursiune virtuală printre principalele vestigii din cadrul Complexului Arheologic Porolissum, asigurându-se astfel premisele pentru un turism de o calitate superioară, vizând unul dintre cele mai importante obiective turistice din județ”, se arată într-o postare pe pe contul de socializare al administrației județene.

CITEȘTE ȘI  Castelul Teleki din Posmuş va fi restaurat cu 4,8 milioane de euro

Aplicația este disponibilă pe toate cele trei platforme principale, Android, iOS și Windows Phone, în limbile română și engleză.

Inițiativa Consiliului Județean completează un alt proiect, cu finanțare europeană, prin care au fost realizate o serie de lucrări de restaurare și punere în valoare a vestigiilor din cadrul sitului arheologice, alături de lucrări de facilitare a accesului la castru.

Complexul arheologic Porolissum este unul dintre cele mai mari și bine păstrate situri arheologice din România. Acest centru militar de graniță a fost stabilit în anul 106, de împăratul roman Traian, pentru a apăra trecerea principală dinspre Munții Carpați (Meseș) spre Dacia Porolissensis. După câteva zeci de ani, Porolissum a evoluat într-un important centru comercial, care facilita schimburile dintre romani și barbari, continuând să prospere vreme de aproape un mileniu după retragerea romană din Dacia, din anul 271.

e-Cultura.info / Autor: Sebastian Olaru.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus