Cel mai nou proiect al lui Cristi Puiu, finanțat cu 200.000 de euro

Cel mai nou proiect al lui Cristi Puiu, finanțat cu 200.000 de euro

Regizorul Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu

Cel mai nou proiect de lungmetraj al regizorului Cristi Puiu, “Sierra Nevada”, a fost finanțat de Eurimages, fondul Consiliului Europei dedicat cinematografiei, cu 200.000 de euro, se arată pe site-ul oficial al instituției europene.

Cea de-a 137-a Reuniune a Comitetului Director Eurimages s-a desfășurat în perioada 9 — 13 decembrie. În cadrul acestei întâlniri, Comitetul Director al Fondului Eurimages selecționat 15 proiecte de coproducție europeană, cărora le-a atribuit un sprijin financiar de 4.033.768 de euro.

Proiectul “Sierra Nevada” (scenariul și regia Cristi Puiu) este o coproducție România — Franța — Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia.

Potrivit Centrului Național al Cinematografiei din Macedonia, țară coproducătoare, “Sierra Nevada” este istoria unei “comemorări care nu mai are loc” și “povestea celor care aleg să trăiască în realitatea imediată atunci când sunt cuprinși de o suferință de neînțeles”. Filmul este inspirat din poemul lui Aurel Rău, “Agatârșii”.

CITEȘTE ȘI  Teatrul Evreiesc de Stat intră în reabilitare

Cristi Puiu, considerat unul dintre cei mai importanți regizori români, a realizat până în prezent trei lungmetraje: “Marfa și banii”, “Moartea domnului Lăzărescu” și “Aurora”.

“Moartea domnului Lăzărescu” a primit în 2005 premiul ”Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes iar “Aurora” a avut premiera mondială la aceeași secțiune de la Cannes în 2010.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus