Cele mai multe premii Emmy câştigate de Anglia

Cele mai multe premii Emmy câştigate de Anglia

Premiile Emmy

Premiile Emmy

Marea Britanie este principala câștigătoare a premiilor internaționale Emmy decernate luni seara la New York, obținând trei trofee din șase nominalizări, într-o competiție calificată de France Presse foarte deschisă, în care Canada, Belgia, Suedia, Olanda, Germania și Brazilia au obținut doar câte un premiu.

La categoria cel mai bun serial dramatic a fost premiată producția britanică ‘Utopia’, a scenariștilor Dennis Kelly și Marc Munden, premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Stephen Dillane pentru rolul lui Karl Roebuck din ‘Tunnel’, serial difuzat de Canal +, în timp ce ‘Educating Yorshire’ (regia David Brindley; narator David Clews) a fost recunoscută drept cea mai bună emisiune de divertisment fără scenariu.

Premiul pentru cea mai bună actriță a revenit olandezei Bianca Krijgsman, pentru rolul său din ‘de Nieuwe Wereld’ (Noua lume), distincție la care nu se aștepta absolut deloc, după cum a mărturisit ea radioasă.

Belgia a câștigat un Emmy pentru cea mai bună comedie, ‘Wat Als 2′, purtând semnăturile lui Tim Van Aelst și Sofie Peeters, iar Germania — pentru cel mai bun miniserial — ‘Unsere Mütter, unsere Väter’ (Mamele noastre, tații noștri), producător executiv Benjamin Benedict.

Canada, nominalizată la trei categorii, a plecat de la gală cu statueta pentru cel mai bun program artistic, cu care a fost premiată emisiunea ‘The Exhibition’ , regia Damon Vignale, producător Miho Yamamoto.

CITEȘTE ȘI  Filmele 'Everest' și Keira Knightley, în deschiderea Festivalul de Film de la Veneția

Suedia s-a remarcat la categoria cel mai bun documentar, cu ‘Frihet bakom galler’ (Nicio burqa în spatele gratiilor), regia Maryam Ebrahimi.

Premiile International Emmy recompensează în mod normal cele mai bune emisiuni de televiziune din afara Statelor Unite, dar la ediția din acest an au fost adăugate și producții din Statele Unite în limba spaniolă. La categoria cel mai bun program primetime în limba spaniolă, premiul Emmy a mers la televiziunea Telemundo Studios/Caracol TV, pentru emisiunea ‘El Senor de los cielos’.

Brazilia, cu cinci nominalizări, a câștigat premiul pentru cea mai bună telenovelă — ‘Precious Pearl’.

La ediția din acest an, a 42-a, au concurat în total 19 țări cu 40 de nominalizări la zece categorii.  Academia Internațională de Televiziune, Arte și Știinte, care oferă aceste distincții, reunește marile trusturi media și personalități din domeniul divertisment din peste 50 de țări și 500 de companii din toate sectoarele de televiziune.

e-Cultura.info

Ţi-a plăcut articolul ? dă un share. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus