Cercetătoarea Liliana Passima numită manager interimar al Muzeului Naţional al Țăranului Român (MNŢR)

Cercetătoarea Liliana Passima numită manager interimar al Muzeului Naţional al Țăranului Român (MNŢR)

 Muzeul Naţional al Țăranului Român

Muzeul Naţional al Țăranului Român

Liliana Passima, cercetător în cadrul Muzeului Țăranului Român, a fost numită de către ministrul Culturii, Corina Șuteu, în funcția de manager interimar al muzeului.

“Astăzi, 16 august 2016, Ministrul Culturii a numit-o în funcția de manager interimar pe doamna Lila Passima — cercetător în cadrul Muzeului Țăranului Român, în condițiile în care se încheie perioada de interimat a domnului Virgil Nițulescu, a scris Șuteu pe pagina sa desocialiyare.

Ministrul Culturii precizează că, până clarificarea situației de la MȚR, va amâna semnarea noului contract de manager câștigat prin concurs de Virgil Nițulescu.

“În acest moment, Corpul de control al prim-ministrului desfășoară o serie de verificări cu privire la legalitatea și corectitudinea concursului de ocupare a postului de manager la Muzeul Țăranului Român, urmând ca după publicarea raportului final, acesta să facă o serie de verificări privind activitatea MȚR din ultimii ani”, mai spune Corina Șuteu.

Pe 9 august, managerul interimar al Muzeului Țăranului, Virgil Nițulescu, a fost declarat câștigător la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru conducerea instituției, obținând nota 8,40. La concurs s-au mai înscris antropologul Vintilă Mihăilescu, care s-a clasat al doilea, cu nota 7,87, și Liliana Passima.

CITEȘTE ȘI  Rezultatele selecţiei proiectelor culturale depuse pentru finanţare pentru Ziua Culturii Naţionale

Concursul este al doilea la care a participat Nițulescu în acest an, după ce, în urma contestațiilor acestuia, Ministerul Culturii a anulat rezultatul unui prim examen pentru directoratul MNȚR, al cărui câștigător era antropologul Vintilă Mihăilescu, la rândul său fost manager al muzeului.

În urma anulării rezultatelor primului concurs de către minister și a numirii lui Virgil Nițulescu în funcția de director interimar al MNȚR, un grup de specialiști din instituție au acuzat “situația dezolantă” în care a ajuns instituția, după ce, în anul 1996, aceasta a fost distinsă cu premiul Muzeul European al Anului.

Totodată, aproximativ 100 de reprezentanți ai societății civile — între care Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ștefan Agopian, Theodor Paleologu — dar și angajați ai muzeului au adresat o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș în care reclamă “managementul impropriu” de la MȚR, dar și rezultatul ultimului concurs pentru ocuparea postului de director al instituției.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus