Ciprian Ţuţu, noul dirijorul al Corului Academic Radio

Ciprian Ţuţu, noul dirijorul al Corului Academic Radio

Ciprian Ţuţu

Ciprian Ţuţu

Ciprian Ţuţu, în prezent maestru de cor la Opera din Braşov, este candidatul declarat admis la selecţia organizată pentru ocuparea postului de dirijor al Corului Academic Radio.

Dirijorul Ciprian Ţuţu a vorbit în interviu despre această numire.

Reporter: Înainte de toate, felicitări! Aţi fost numit dirijor al Corului Academic Radio. Care a fost atmosfera din cadrul selecţiei şi cum aţi primit această numire?

Ciprian Ţuţu: Mulţumesc pentru felicitări. În primul rând, pentru mine a fost o schimbare totală a cursului vieţii mele nu doar sub aspect profesional, cât şi sub aspect personal. Vă mărturisesc că am auzit despre acest concurs nu cu foarte mult timp înainte de deadline-ul de depunere a dosarelor. Am trimis în ultima zi, practic în ultimele cinci minute, prin mail actele necesare desfăşurării concursului. Am fost selectat şi m-am prezentat marţi la Bucureşti.

M-aţi întrebat care a fost atmosfera… Concursul a debutat la ora 14.00. Am aşteptat aproximativ trei ore şi jumătate să intru în faţa Corului Academic Radio şi atunci a început totul. A fost o emoţie deosebită… să te simţi privit de atâtea persoane, să poţi lucra piese pe care le îndrăgeşti în mod deosebit, să ai în faţă comisia formată din atâtea personalităţi ale muzicii corale – maestrul Goia, maestrul Enăchescu, maestrul Voicu Popescu – şi sigur directorul Răzvan Suma. A fost o experienţă unică, una peste alta, şi am primit cu foarte, foarte mare bucurie vestea aceasta minunată.

Reporter: Pe rând, dirijor al Corului “Gheorghe Dima” din Braşov, membru al Cvintetului vocal Anatoly şi, din 2012, maestru de cor la Opera din Braşov. Cu ce gânduri porniţi pe acest nou drum – dirijor al Corului Academic Radio – ţinând cont şi de specificul şi de istoria acestui ansamblu?

CITEȘTE ȘI  Dirijorul Zubin Mehta - președinte de onoare al Festivalului Enescu ediția 2017

Ciprian Ţuţu:Este cu atât mai onorant pentru mine să fiu în faţa unui cor de prestigiu, un cor de tradiţie, un cor foarte valoros al României şi nu numai. Sigur că activitatea mea dirijorală de până acum a avut anumite direcţii sau culoare specifice – mă refer aici la corurile de operă sau anumite proiecte vocal-simfonice pe care le-am pregătit sau dirijat. O să doresc să experimentez în faţa Corului Radio, împreună cu acest cor, un repertoriu a capela cât mai divers. Muzica contemporană, de asemenea, este o zonă pe care aş dori să o ating în viziunea repertorială ulterioară.

Reporter:Între cei care v-au îndrumat cariera dirijorală îl regăsim şi pe maestrul Ludovic Bacs – nume strâns legat de Orchestra de Cameră Radio. La rândul dumneavoastră, pregătiţi ansambluri instrumentale. Vă va urmări publicul din Studioul “Mihail Jora” şi la pupitrul unor concerte vocal-simfonice?

Ciprian Ţuţu: Chiar nu pot să spun. De-acum chiar nu pot să ştiu. Nu pot să anticipez. Doresc lucrul acesta, dar deocamdată voi debuta la pupitrul dirijoral al Corului Radio şi vedem ce proiecte vor urma.

e-Cultura.info/ Autor. Lucian Haralambie/Romania Muzical


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus