Colecția de costume populare de la Muzelu National al Satului "Dimitrie Gusti", prezentate la Romanian Fashion Philosophy

Colecția de costume populare de la Muzelu National al Satului “Dimitrie Gusti”, prezentate la Romanian Fashion Philosophy – VIDEO

O colecție specială de costume populare de la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” a fost prezentată la Romanian Fashion Philosophy, eveniment desfășoară la Palatul Bragadiru.Colecția a cuprins zece ansambluri vestimentare din cele mai multe reprezentative zone ale țării, descrise de directorul Muzeului Satului “Dimitrie Gusti”, Paula Popoiu, drept o “mică parte din comorile noastre”.

“Instituție de referință în peisajul cultural al Bucureștiului, al României, dar și în peisajul cultural din străinătate, muzeul își prezintă zestrea patrimonială. Din cele 16.000 de piese din colecția muzeului prezentăm zece ansambluri vestimentare care reprezintă cele mai variante etnografice: Maramureș, Timiș, Gorj, Olt și un costum special din zona Pădureni, din Munții Apuseni, așa care nu se mai găsește în zile noastre. Acestea arată creativitatea deosebită a femeii din satul tradițional și prin cromatică și motive decorative prezintă locul, vârsta și statutul social al celor care îl purtau”, a declarat Paula Popoiu, directorul muzeului citată de Agerpres.

CITEȘTE ȘI  Proiectul Drumul Lung spre Cimitirul Vesel la a șaptea ediție

Universitatea Națională de Arte prezintă pe toată perioada evenimentului o expoziție cu temă experimentală realizată de studenții anului I la modă-design vestimentar din cadrul UNArte București, sub coordonarea lectorului doctor Oana Roșca, iar Agenția Națională de Presă Agerpres expune la Romanian Fashion Philosophy AW17/18 mai multe fotografii care reprezintă o călătorie în timp prin istoria modei din România.

e-Cultura.info / Autor: Florentina Peia


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus