Concert de muzică barocă, la castelul Banffy

Concert de muzică barocă, la castelul BanffY

Castelul Banffy

Castelul Banffy

Castelul Banffy din localitatea clujeană Bonțida, supranumit în trecut Versaille-ul Transilvaniei, al cărui restaurare se desfășoară de ani de zile cu sprijinul financiar al unei fundații a prințului Charles al Marii Britanii, va fi gazda unei premiere muzicale.

Ansamblul ‘Cordis et Organo’, originar din regiunea franceză Champangne-Ardennes, compus din șapte muzicieni, va susține, pentru prima dată în România, un concert care face parte dintr-un proiect care urmărește traseul legendarului Orient Expres.

Grupul muzical a realizat acest ambițios proiect pentru a face publicului cunoscută muzica barocă.

Spectatorii vor avea, astfel, ocazia să asculte instrumente rare și un repertoriu mai puțin cunoscut, din care vor face parte și piese care erau interpretate la curțile princiare românești ale secolului al XVII-lea. Astfel, o parte dintre cântecele din cadrul spectacolului poartă semnătura domnitorului Dimitrie Cantemir, care a fost și compozitor dar și autorul ‘Cărții Științei Muzicii’.

‘Cu această ocazie, soprana Ruxandra Ibric își va regăsi țara natală, unde și-a început studiile muzicale. Absolventă de interpretare lirică a Universității Naționale de Muzică din București în 2003, ea a obținut o bursă de specializare de trei ani la Centrul de Muzică Barocă din Versailles, înainte de a-și începe cariera internațională’, precizează organizatorii concertului.

CITEȘTE ȘI  Gala Premiilor Operelor Naţionale, eveniment grandios al scenelor lirice româneşti

Castelul care va oferi miercuri, 10 septembrie, decorul pentru acest concert, intitulat ‘Orient Baroqu Express’, este considerat una dintre bijuteriile arhitecturii baroce din Transilvania.

Din ansamblu mai fac parte sopranele Marina Bartoli și Dagmar Saskova, Stephanie Erős la vioară, Christine Plubeau la violă de gambă, Jean-Christophe Leclčre la clavecin și Philippe Dechęne la arhilăută, chitară barocă și lăută arabă.

După Cluj, ansamblul va mai susține în România alte trei concerte, la Pitești în 11 octombrie, în București pe 12 și 14 septembrie și la Slobozia în 13 septembrie. Intrarea este liberă, iar concertul începe de la ora 19,00.

e-Cultura.info/autor: Elena Stanciu

Dacă îți place articolul dă un like

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus