Conferință Internaționala de teatru la Timișoara "Teatrul și Politica"

Conferință Internaționala de teatru la Timișoara “Teatrul și Politica”

Conferință Internaționala de teatru la Timișoara

Conferință Internaționala de teatru la Timișoara “Teatrul și Politica”

La Timișoara are loc Conferința Internaționale de Studii Teatrale, ediția a II-a, “Teatrul și politica”, organizată de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Ambasada Austriei în România în perioada 13-14 octombrie 2017.

Conferința va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara Amfiteatrul 01. La conferință participă personalități din Anglia, Austria, Bulgaria, Germania, Ungaria și România – cadre didactice universitare, cercetători, directori de teatru, scriitori, practicieni în domeniul artelor spectacolului.

În cadrul conferinței, domnul Gerhard REIWEGER, Ambasadorul Republicii Austria în România, va acorda Crucea de Onoare Austriece pentru Știință și Artă doamnei prof. dr. habil. Eleonora Ringler-Pascu de la Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara.

Teatrul și politica sunt două instanțe strâns legate, aflate într-o continuă relație, cu o sferă largă de influență. Relația teatrului cu politica reflectă o diversitate de păreri, care se regăsesc deseori în spațiul public.

CITEȘTE ȘI  Număr record de filme la Divan Film Festival

Termenul théatron s-a referit încă din antichitate la un spațiu în cadrul căruia s-a dezbătut asupra democrației, iar în contemporaneitate se poate constata o intensificare a aspectelor lui politice. Conferința își propune să aducă în discuție modul în care se manifestă pozițiile contrare, respectiv rolurile care le revin teatrului și politicii în contextul actual.

Un modul aparte -„Teatrul minorității germane în România – ieri și azi“ – propune reflecții asupra importanței teatrului minoritar care, de-a lungul timpului, a întâmpinat etape de opoziție și adaptare.

Organizatorii conferinței sunt Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru, Hochschule für Musik und Theater și Asociația culturală 360° .

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus