Conferinta Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după

Conferinta Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după

Conferinta Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după

Conferinta Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după

Conferinţa “Unirea Basarabiei cu România: 100 de ani după”, susţinută de prof. dr. Sergiu Musteaţă, un eveniment organizat în contextul mai amplu al sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, va avea loc miercuri, 28 martie, de la ora 18,00, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV).

Conferinţa va fi precedată de un webinar cu aceeaşi temă. Webinarul realizat de muzeu, în parteneriat cu ESRI România, este o premieră în privinţa conferinţelor muzeale din România şi va putea fi accesat folosind link-ul: http://bit.ly/2G1nG0A. În cadrul acestui seminar transmis live, Sergiu Musteaţă va putea fi ascultat online de toţi cei interesaţi.

”La 27 martie 1918 Sfatul Ţării proclama la Chişinău unirea Basarabiei cu România. În cadrul prelegerii, vor fi rememorate evenimentele care au condus la unire şi felul în care contextul internaţional, politicienii şi interesele marilor puteri au modificat aceste evenimente”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI  Marele Război" și "Anul 1989", temele Festivalului de Film Istoric de la Râșnov

Doctor în istorie al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii “Ion Creangă” din Chişinău, Sergiu Musteaţă este fondator şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Istorici din Moldova, autor a şapte monografii şi a peste 200 de articole ştiinţifice şi publicistice în domeniile istoriei, arheologiei şi protecţiei patrimoniului cultural, precum şi editor al mai multor volume de lucrări ştiinţifice şi reviste istorice.

Accesul la conferinţă se face pe bază de înscriere, completând formularul de pe site, la pagina dedicată acestei conferinţe.
(link http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/unirea-basarabiei-cu-romania-100-de-ani-dupa/).

Preţul biletului la acest eveniment este 8 lei, 4 lei biletul pentru pensionari, 2 lei biletul pentru elevi şi studenţi, mai informează sursa citată.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus