Consiliul Județean Covasna, decernează 'Premiul Haromszek' pentru cultură

Consiliul Județean Covasna, decernează ‘Premiul Haromszek’ pentru cultură

Consiliul Județean Covasna

Consiliul Județean Covasna

Conducerea Consiliului Județean Covasna va decerna, duminică, de Ziua Culturii Naționale, ‘Premiul Haromszek pentru cultură’, inițiat în anul 2013 ca semn al recunoașterii publice a valorii și meritelor deosebite ale unor personalități din domeniul artei și culturii covăsnene.

Premiul va fi decernat de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Centrul de Cultură Arcuș din Sfântu Gheorghe, numele laureatului urmând să fie făcut public în cadrul evenimentului.

Primul laureat al acestui premiu a fost tenorul Szilágyi Zsolt, fost director al Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, profesor de muzică, fondatorul și fostul dirijor al Corului Vox Humana. Laureatul din 2016 a fost dr. Egyed Ákos, istoric și membru corespondent al Academiei Maghiare de Științe.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale, organizate de Centrul de Cultură Arcuș în parteneriat cu Centrul de Cultură al Județului Covasna, vor începe duminică, la ora 16,00, cu lansarea a două volume — albumul ‘Romulus Cioflec — o viață în imagini’ semnată de prof. Luminița Cornea și piesa ‘Răspântia’ semnată de scriitorul Romulus Cioflec, născut în anul 1882 în localitatea covăsneană Araci.

CITEȘTE ȘI  Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane(IETM)

Manifestarea va continua cu vernisajul expoziției pictorului Valter Paraschivescu, absolvent al Academiei de Artă ‘Nicolae Grigorescu’ din București, aflat la cea de-a 34-a expoziție personală și un recital de pian susținut de Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Ziua Culturii Naționale este organizată cu sprijinul Ministerului Culturii și Consiliului Județean Covasna.

e-Cultura.info/ Autor: Oana Mălina Negrea


Conținutul website-ului www.e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus