Constantin Chiriac, Coca Bloos, Pr. Constantin Necula protagoniștii conferințelor din cadrul Festivalul “25 de ore de teatru non-stop”

Constantin Chiriac, Coca Bloos, Pr. Constantin Necula protagoniștii conferințelor din cadrul Festivalul “25 de ore de teatru non-stop”

Sibiul respiră teatru la a V aediție a Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”

Sibiul respiră teatru la a V aediție a Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”

Ajuns la a V a edițe Festivalul “25 de ore de teatru non-stop” va avea loc la Sibiu în 25-26 aprilie, fiind organizat de o structură independentă, informează într-un comunicat Asociația Culturală BIS.

Secțiunea de conferințe din cadrul Festivalului propune sibienilor, la această ediție aniversară, întâlniri cu totul și cu totul speciale, atât din lumea teatrului, cât și din afara ei. Miezul zilei de duminică, 26 aprilie, va fi marcat de trei întâlniri de neratat, găzduite de librăriile Humanitas și Habitus din centrul orașului.

Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” propune o întâlnire sub semnul armoniei dintre om și artist, dintre natura divină și natura duală a creatorului de teatru, cu una dintre cele mai speciale și îndrăgite actrițe de teatru, Coca Bloos. Acasta va susține duminică, la ora 17.00, la Librăria Humanitas, conferința cu tema ‘Teatrul sau oglinda răsturnată’. Cariera sa a fost una aparte, stofa actoricească a domniei sale fiind formată din întâlniri cu cei mai mari regizori de teatru ai țării noastre.

Este cuceritoare, are umor, are tristețe, are lumină și un fel cu totul special de a privi lumea și teatrul și propria viață în teatru… Coca Bloos este una din acele actrițe pe care, dacă ai șansa să le vezi pe scenă, îți schimbă felul de a gândi și de a înțelege teatrul. Este seducătoare, este vulcanică, este delicată, de o feminitate tulburătoare și total atipică. Fără ea, istoria teatrului ultimelor decenii ar fi fost mai săracă.“ se arată în comunicat.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Maratonul teatral are onoarea și bucuria de a găzdui o întâlnire cu două dintre cele mai puternice și influente personalități ale Sibiului și nu numai Constantin Chiriac și Pătintele Prof. Constantin Necula, aceltia vor conferenția pe tema Actorul și teologul – într-o conferință cu și despre puterea ontologică și primordială a Cuvântului. Evenimentul va avea loc duminică, la ora 14.00, la Librăria Habitus Sibiu.

CITEȘTE ȘI  Ionuţ Vulpescu, noul ministru al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

Constantin Chiriac nu este doar actor, profesor și manager. El este fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al treilea festival ca mărime din Europa după Edinburgh și Avignon. Prin acest festival, Constantin Chiriac a reușit să schimbe configurația orașului. Este cunoscut faptul că domnia sa este unul dintre cei mai mari cunoscători și recitatori de poezie din spațiul autohton.

Părintele Constantin Necula este profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă Andrei Șaguna și unul dintre cei mai indrăgiți conferențiari, fiind recunoscut pentru forța discursului său. Ca autor al cărții „Provocările străzii – mic catehism vorbit” își manifestă interesul pentru manifestările din spațiul public și grija pentru „omul de maidan”, fiind mereu prezent pe teren, între tinerii generației sale și a noastre, în scoli și licee, între alcoolici ori teribiliști postmoderniști.

O a treia conferință intitulata ‘Orar teatral’ va avea loc duminică, la ora 11.00, la Librăria Humanitas Sibiu de catre Profesorul Dan Vasiliu. Profesorul Dan Vasiliu este directorul departamentului doctoral al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București. De-a lungul edițiilor, domnia sa și-a câștigat un grup de admiratori care așteaptă cu nerăbdare conferințele sale. Acestea sunt mereu surprinzătoare, cu adresare directă și interactivă. În dimineața zilei de duminică Dan Vasiliu va vorbi despre valențe diferite ale teatrului în societate, despre funcțiile teatrului. Conferința sa propune o abordare sociologic-antropologică a fenomenului teatral.

La ediția din acest an organizatorii a lansat și o campanie de strângere de fonduri. Pentru mai multe informații, accesați http://crestemidei.ro/25deoredeteatrunonstop?locale=ro

Festivalul “25 de ore de teatru non-stop” este un eveniment de pe Agenda Culturală a orașului Sibiu, fiind realizat în parteneriat cu Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu. Încă de la prima ediție sloganul festivalului este: RESPIRĂ TEATRU.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017