Convenție de cooperare în domeniul cinematografiei

Convenție de cooperare în domeniul cinematografiei

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Ministrul Culturii Corina Şuteu

Convenția de cooperare în domeniul cinematografiei semnată la Cannes, între CNC-ul francez și CNC-ul din România, este unică în felul ei, a afirmat, luni, într-o conferință de presă, ministrul Culturii, Corina Șuteu.

“Această convenție este una particulară, unică în felul ei. În discuțiile pe care le-am avut cu CNC-ul francez și cu Ministerul Culturii din Franța, am reușit să obținem ca această convenție să fie semnată pe domenii specifice, pe domenii de expertiză. (…) Cinematografia nu înseamnă doar fondul cinematografic în România, nu înseamnă doar Centrul Național al Cinematografiei, doar sălile, doar patrimoniul reprezentat de arhivă, doar încurajările pe care dorim să le dăm producțiilor tinerilor. Cinematografia, în momentul de față, este un sistem și sperăm să găsim suficienți aliați în așa fel încât “șantierul” acestui sistem să poată să facă pași importanți înainte până la sfârșitul acestui an”, a afirmat ministrul Culturii informează Agerpres.

CITEȘTE ȘI  Membri ai Academiei Române, Agenției Spațiale Române și Radio France Internationale România, decorați de președinte

Șuteu a precizat că la minister a fost creată o echipă, compusă din consilierii săi Andrei Rus, Alex Trăilă și Anca Drăgoi, care se va ocupa, pe secțiuni diferite, de domeniul cinematografiei.

“Această colaborare cu Franța nu va face decât să sprijine în a reuși să redăm un context cinematografiei din România și industriei cinematografice”, a afirmat ea.

Directorul Institutului Cultural Francez din București, Christophe Pomez, a spus că “între Franța și România există o tradiție de cooperare în ceea ce privește domeniul cinematografiei”.

El a precizat că această convenție are mai multe aspecte, printre acestea patrimoniul cinematografic, relația dintre cinemateci, educația pentru imagine, proiecte de cinema, finanțările, coproducția de filme, lupta împotriva pirateriei, precum și poziții comune în ceea ce privește sprijinirea cinematografiei.

e-Cultura.info/ Autor: Petronius Craiu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017