Coregraful și balerinul Cornel Patrichi a decedat

Coregraful și balerinul Cornel Patrichi a decedat

Cornel Patrichi

Cornel Patrichi

Lumea artistică din România este în doliu, după ce coregraful Cornel Patrichi s-a stins din viaţă în locuinţa sa.

Informația a fost confirmată de reprezentanți ai serviciului de ambulanță. În vârstă de 72 de ani, artistul suferea de mai mult timp de o boală gravă și a fost găsit de medici în stop cardio-respirator.

Cornel Patrichi s-a născut la București, la 1 aprilie 1944. S-a înscris la Școala de balet în 1953 și a absolvit Liceul coregrafic în 1962. Unchiul său, Nicolae Patrichi, care era director muzical la Teatrul “Constantin Tănase”, l-a angajat prim-balerin, la revista lui Tănase, “Cărăbuș”. În 1972, Manolache, directorul Teatrului “Fantasio” din Constanța, i-a propus să fie prim-balerin la teatrul său și a dansat în spectacolele acestui teatru, timp de zece ani, făcând naveta București-Constanța.

În televiziune, cel mai bine a colaborat cu Alexandru Bocăneț, din 1968, până în 1977. Vârful carierei sale în televiziune a fost 1973 — 1974, perioadă în care a realizat coregrafia la “Gala Lunilor”.

În 1987, cu ocazia unui spectacol în Italia, a rămas în această țară. Și-a înființat propria școală de balet “Dance Studio Patrichi” (1988-2006). S-a întors în țară după 1999. Este considerat creatorul variete-ului de televiziune din România.

CITEȘTE ȘI  Bal mascat la Opera Națională Cluj-Napoca

Fisa Biografică

S-a remarcat, totodată, ca actor și coregraf pe marele ecran: “Pădurea pierdută”, “Pentru că se iubesc” (1971), “Veronica” (1972), “Un august în flăcări” (1974), “Alexandra și infernul” (1975), “Gloria nu cântă” (1976), “Melodii, melodii” (1978), “Sfârșitul nopții” (1982), “The King of Communism: The Pomp and Pageantry of Nicolae Ceausescu” (2002).

Cornel Patrichi a fost decorat cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către președintele României, la 23 februarie 2004.

Trupul neînsuflețit al coregrafului Cornel Patrichi va fi depus, miercuri, începând cu ora 10,00, în foaierul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din Capitală. Cornel Patrichi va fi înmormântat joi în cimitirul din localitatea Pipera.

e-Cultura.nfo/ Autor: Oana Ghiță


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus