Corina Şuteu a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii

Corina Şuteu a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii – VIDEO

Corina Suteu a depus jurămantul de învestire în functia de ministru al Culturii

Corina Suteu a depus jurămantul de învestire în functia de ministru al Culturii

Corin Şuteu a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş.

Corina Şuteu a ocupat până acum funcţia de secretar de stat în Ministerul Cutlurii. Ea a fost director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 – 2012, în perioada în care la conducerea Institutului Cultural Român era Horia Roman Patapievici. Corin Şuteu a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Culturii, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş.

A părăsit ICR pe fondul controversei legate de o expoziţie organizată de filiala New York a instituţiei, celebrul scandal al “poneiului roz cu zvastică”.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind revocarea lui Vlad Alexandrescu de la conducerea Ministerului Culturii şi numirea în locul său a Corinei Şuteu.

Premierul Dacian Cioloş a trimis marţi preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi nominalizarea Corinei Şuteu pentru acest portofoliu, în urma scandalului de la Opera Naţională.

Vlad Alexandrescu este al treilea ministru care a părăsit Cabinetul Cioloş în mai puţin de o lună.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că domeniul culturii are nevoie de “reformă, nu de reformită, de decizie, dar nu de impunere cu cizma” şi i-a urat noului ministru al culturii Corina Şuteu să reuşească să schimbe lucrurile în sensul aşteptat de artişti şi de public.

CITEȘTE ȘI  Muzeul Național de Istorie - exponatul lunii noiembrie


“Cred ca domeniul de care se ocupa ministerul are nevoie de reformă, nu de reformită, are nevoie de decizie, dar nu de impunere cu cizma şi vă doresc să reuşiţi să schimbaţi lucrurile în sensul aşteptat de artişti, de public, dar şi de specialişti. Complicată ecuaţie. Vă doresc mult succes!”, a spus Klaus Iohannis, informează Mediafax.

Iohannis i-a mai transmis că preia ministerul într-o perioadă dificilă, în care opinia publică a fost inflamată din cauza scandalului de la Opera Naţională.

“Preluaţi portofoliul într-o perioadă foarte dificilă, când există şi pe bună dreptate trebuie să recunoaştem o inflamare în spaţiul public în legătură cu ce se întâmplă în domeniul de care se ocupă Ministerul Culturii, există aşteptări mari, instituţiile de cultură româneşti au nevoie de cineva care cu fermitate, dar şi cu foarte multă înţelegere şi cu simţul a ceea ce trebuie făcut şi ce poate să fie făcut să vină să conducă acest minister”, a spus preşedintele.

De asemenea, i-a urat noului ministru să reuşească“cu multă energie, dar şi cu mult tact, cu multă aplecare şi cu multă indulgenţă” să rezolve “multiplele probleme” din minister, subliniind că situaţia de la Operă trebuie rezolvată.

“Evident, situaţia de la Operă trebuie rezolvată, dar este doar una din situaţiile unde este nevoie de cineva la conducerea ministerului care cunoaşte profund cultura românească, instituţiile de cultură româneşti, a mai spus şeful statului.

e-Cultura.info


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus