"Cu bastonul prin București" între cartierele istorice Icoanei și Armenesc

“Cu bastonul prin București” între cartierele istorice Icoanei și Armenesc

“Cu bastonul prin București” între cartierele istorice Icoanei și Armenesc


Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN lansează duminică, de la ora 17,30, a VIII-a ediție a proiectului de trasee culturale “Cu bastonul prin București“, un nou traseu alternativ de promenadă fiind organizat între cartierele istorice Icoanei și Armenesc.

Traseul propus în al VIII-lea an de plimbări ARCEN este cuprins între străzile: Arthur Verona — A. D. Xenopol — Cristofor Columb — Eremia Grigorescu — Grădina Icoanei — Jean Louis Calderon — Icoanei — Alexandru Donici — Vasile Lascăr — Logofăt Luca Stroici — Maria Rosetti — I. L. Caragiale.

“Din 6 august până pe 10 septembrie, în fiecare duminică, de la ora 17,30, începând de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15) și până la Rezidența BRD Scena9 (str. I. L. Caragiale nr. 32), ghizii ARCEN îi vor plimba pe bucureșteni printr-un labirint de străzi care păstrează încă fragmente importante din țesutul istoric al Bucureștiului”, anunță ARCEN.

CITEȘTE ȘI  Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, vorbește despre reabilitarea Arcului de Triumf

Potrivit ARCEN, “perimetru urban foarte valoros din punct de vedere arhitectural și cultural și generos din punct de vedere vizual, zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco”.

Și această ediție a traseului se va încheia cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei, în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care i-a aparținut Regelui Mihai.

Participarea la traseu este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

e-Cultura.info / Ator: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus