Cumințenia Pământului pe Cluj Arena

Cumințenia Pământului pe Cluj Arena

Cumințenia Pământului

Cumințenia Pământului

Cumințenia Pământului a fost prezentă duminica seara pe stadionul Cluj Arena la meciul România – Muntenegru, a anunțat ministrul Culturii, Corina Șuteu.

De asemenea, în aceeași postare, ministrul Culturii include o apreciere a echipei FRF, potrivit căreia “trebuie să avem acasă opera reprezentativă a lui Brâncuși”.

“Fotbalul, sportul în general a fost și este un ambasador al României în lume. Nu de puține ori, la marile competiții ambasadorii din sport se alătură ambasadorilor din artă, cultură și relevă publicului valorile românești. Cu Brâncuși este însă greu să te alături. El este parte din noi, din ființa națională, nu i te alături. Brâncuși este al tău. Opera sa a vorbit pentru sine și pentru România. Trebuie să avem acasă opera sa reprezentativă”, conchide Echipa FRF.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat vineri că până în prezent s-au strâns aproape 700.000 de euro pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși — “Cumințenia Pământului”—, în campania de subscripție publică.

CITEȘTE ȘI  900.000 de euro până în prezent pentru 'Cumințenia Pământului'

Campania de colectă națională “Brâncuși e al meu” are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lunii septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocați de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2017