Căutăm fonduri pentru Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Dacian Cioloş: Căutăm fonduri pentru Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Premierul Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri, într-o conferință de presă, că se încearcă găsirea unor soluții pentru finanțarea unor lucrări de consolidare și reamenajare la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj, care este închis publicului de mai mulți ani.

El a adăugat că atât MNIT, cât și Muzeul Farmaciei — a cărui clădire urmează să fie restituită proprietarilor dacă autoritățile nu o vor cumpăra cu 1,3 milioane de euro — sunt instituții foarte importante.

‘Am făcut o scurtă vizită și la muzeu, unde inițial înțelesesem că din cauza lipsei fondurilor nu s-au putut face anumite lucrări de consolidare și reamenajare, după care am înțeles că finanțarea a existat la un moment dat, dar, din cauza unor probleme juridice și dispute interne, muzeul n-a putut folosi banii atunci când i-au fost alocați și acum, când aceste dispute s-au rezolvat, vin să solicite din nou fonduri. O să vedem în ce măsură putem să asigurăm alocări în perioada imediat următoare, însă am atras atenția asupra faptului că e important ca atunci când avem alocări bugetare, să ne organizăm să le folosim’, a precizat Dacian Cioloș.

CITEȘTE ȘI  Beatrice Rancea: Ușa mea este deschisă tot timpul

‘Am fost și la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, și la Muzeul Farmaciei, care acum are nevoie de finanțări. Sunt muzee care sunt importante nu doar pentru Cluj. (…) Pentru Muzeul Farmaciei am avut o discuție în această dimineață, când s-a pus și problema fondurilor pentru reabilitare, și domnul primar Boc mi-a spus că are bani, trebuie doar, din câte am înțeles, o adaptare a legislației pentru a permite autorităților locale ca pentru anumite muzee care aparțin statului și care sunt în subordinea Guvernului să poată să fie finanțare și din fondurile locale’, a menționat Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dîncu au efectuat, vineri, o vizită de lucru în Cluj. Cei doi au avut o întâlnire cu prefectul Gheorghe Ioan Vușcan, cu președintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, și cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, au vizitat Muzeul de Istorie a Transilvaniei și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare Cluj-Napoca.

e-Cultura.info/ Autor: Marius Septimiu Avram


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus