Dan C Mihăilescu

Dan C Mihăilescu

Dan C Mihăilescu

Dan C Mihăilescu

Dan C Mihăilescu, născut pe 12 decembrie 1953, este critic literar, istoric literar şi eseist român contemporan. Absolvent al Facultăţii de Limba şi Literatura Română (1972 – 1976), secţia româno – franceză, Universitatea Bucureşti.

Dan C Mihăilescu este cunoscut publicului larg ca fiind unul din cei mai consecvenţi cronicari literari contemporani şi longeviv realizator al unei emisiuni culturale.

A moştenit pasiunea pentru citit de la indrăgitul său bunic, descoperind tainele lecturii de la vârsta fragedă de patru ani. Perseverent şi autodidact, după o serie de articole publicate în reviste liceale şi studenţeşti, în anul 1974 debuteaza publicistic în România Literară.

în anul 1980 a debutat ca cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu”. De-a lungul carierei a ocupat diferite slujbe de redacţie:

1983-1986 – secretar de redacţie la Revista de istorie şi teorie literară
1991-1996 – editorul suplimentului Litere, arte, idei (LAI) al ziarului Cotidianul
1984-1989 – a realizat numeroase cronici literare, în revistele Transilvania
1999 – consilier pe probleme de comunicare al Preşedintelui Societăţii Române de Televiziune
De-a lungul carierei a realizat numeroase cronici literare şi a contribuit alături de Andrei Pleşu, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liceeanu şi mulţi alţii la o serie de volume colective.

CITEȘTE ȘI  Nicolae Titulescu

Dan C Mihăilescu recunoaşte că tot ceea ce a realizat în viaţă a fost în strânsă legătură cu marea sa pasiune, lectura. “Am strâns mai bine de 58 de ani de lectură zilnică. în afară de câteva spitalizări forţate şi prima săptămână din stagiul militar obligatoriu, nu îmi amintesc să fi trecut o zi să nu citesc măcar o pagină”.

Este pasionat de natură, aducându-şi aminte de copilărie cu plimbări prin păduri şi pe maluri de râuri. Tânjeşte după somnul de după-amiază sub mestecenii de la ţară şi boncaluitul tapilor pe coastele Aninoasei la Stroiesti-Valcea.

Nu refuză taclalele lungi în miez de noapte cu prietenii, polemicile aprinse, ideile trăsnite şi proiectele culturale cu o puternică rezonanţă.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus