"De sub Codru" proiect de promovarea tradițiilor

“De sub Codru” proiect de promovarea tradițiilor

Proiectul “Luminile Codrului”, ce își propune promovarea și conservarea folclorului și a tradițiilor populare din zona etnografică “De sub Codru”, situată la confluența județelor Sălaj, Maramureș și Satu Mare, va fi implementat în județele menționate printr-o finanțare nerambursabilă acordată Centrului de Cultură și Artă Sălaj de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în urma unui concurs proiecte.

Potrivit managerului Centrului de Cultură și Artă Sălaj, Daniel Săuca, zona etnografică “De sub Codru”, al cărei pol de dezvoltare este orașul Cehu Silvaniei, este una bogată în tradiții populare, în obiceiuri, cu un folclor variat și autentic, cu tradiție meșteșugărească specifică, cu un potențial de resuscitare, valorificare și conservare a aspectelor arhaice ale habitatului rural transmite Agerpres.

“Aflată la confluența a trei județe — Sălaj, Maramureș și Satu Mare, zona “De sub Codru” își justifică identitatea și omogenitatea în primul rând ca patrimoniu etnografic și cultural comun. Prin implementarea acestui proiect, vor fi aduse la lumină valori culturale neglijate și în pericol de dispariție și se va realiza o promovare a acestora la nivel regional și național. Vom culege folclor din cele trei județe, vom realiza trei muzee etnografice în Cehu Silvaniei, Bogdand și încă o localitate din Maramureș, fluturași, broșuri, micromonografii ale zonei, sesiuni de instruire și o pagină web a proiectului”, a declarat Daniel Săuca.

CITEȘTE ȘI  Biserică din lemn, veche de peste 300 de ani, restaurată cu ajutorul unei finanțări europene

Acesta a menționat că valoarea totală a proiectului “Luminile Codrului” este de circa 83.000 de lei, din care 62.000 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă prin AFCN, iar aproximativ 21.000 de lei contribuția Centrului.

Printre parteneri se numără Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Asociația de Dezvoltare Rurală Pro Maja, din localitatea Bogdand, județul Satu Mare.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus