Emisiune filatelică limitată, dedicată Castelului Corvinilor

Emisiune filatelică limitată, dedicată Castelului Corvinilor

Emisiune filatelică limitată, dedicată Castelului Corvinilor

Emisiune filatelică limitată, dedicată Castelului Corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus pe un timbru poştal în valoare de 4,5 lei, emis de Romfilatelia, colecţionarii având posibilitatea să-şi îmbogăţească clasoarele şi cu o serie limitată de 420 de plicuri cu timbru şi ştampilă cu menţiunea ‘prima zi’.

Considerat ca unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stâncă la baza căreia curge pârâul Zlaşti. Monumentul istoric este prevăzut cu turnuri, bastioane şi un donjon iar acoperişurile înalte sunt acoperite cu ţiglă.

“Acest plic a fost editat doar în 420 de exemplare, element ce-i conferă o ridicată valoare filatelică. În cadrul aceluiaşi concept a fost lansat în 353 de exemplare un album special ce reuneşte un timbru nedantelat al emisiunii şi o medalie ce reprezintă imaginea castelului şi bustul lui Ioan de Hunedoara”, a declarat primarul municipiului, Dan Bobouţanu, informează agerpres.

CITEȘTE ȘI  Cetatea Deva promovată la Târgul European al Castelelor

Construcţia este impunătoare şi poate fi observată de la distanţă, accesul spre castel fiind posibil pe un drum care ocoleşte zona industrială a fostului combinat siderurgic din Hunedoara.

Anul trecut Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 300.000 de turişti, numărul celor care au venit să vadă acest monument istoric fiind în creştere de la an la an.

e-Cultura.info / Autor: Sorin Blada


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus