Emisiune numismatică dedicată Castelului Corvinilor

Emisiune numismatică dedicată Castelului Corvinilor

Emisiune numismatică dedicată Castelului Corvinilor

Emisiune numismatică dedicată Castelului Corvinilor

Castelul Corvinilor și Iancu de Hunedoara sunt prezenți pe două monede aniversare ce au fost emise de Banca Națională a României (BNR) cu prilejul împlinirii a 575 de ani de când fostul proprietar al castelului a devenit voievod al Transilvaniei, a declarat directorul Costin Tinca.

Acesta s-a arătat “onorat” de faptul că monumentul de la Hunedoara a fost ales pentru a ilustra aversul monedelor emise de BNR și i-a invitat la castel pe reprezentanții instituției bancare cu prilejul ediției următoare a Târgului European al Castelelor, ce va avea loc în luna mai.

“Este onorant pentru noi faptul că BNR s-a gândit să marcheze un eveniment istoric important, legat de Iancu de Hunedoara, cu o ediție numismatică specială în care apare și Castelul Corvinilor. Se știe că la castel există o fântână unde turiștii aruncă monede pentru a-și îndeplini dorințele. Ne-ar face plăcere ca între aceste monede să fie și cele aniversare”, a declarat directorul Castelului Corvinilor.

El a adăugat că s-ar bucura dacă la castel s-ar putea găsi și monedele aniversare emise de Banca Națională.

CITEȘTE ȘI  Se redeschide Cetatea Deva VIDEO

Potrivit unui comunicat al BNR, instituția a lansat din 4 aprilie, în circuitul numismatic și a pus în circulație două monede, una din aur și una din alamă, dedicate împlinirii a 575 de ani de când Iancu de Hunedoara a devenit voievod al Transilvaniei.

Pe aversul monedelor sunt redate Castelul Corvinilor, inscripția “ROMANIA”, valoarea nominală și anul de emisiune 2016. Pe revers este prezentat portretul lui Iancu de Hunedoara, inscripția în arc de cerc “IANCU DE HUNEDOARA” și anii între care a fost voievod al Transilvaniei, “1441-1456″.

Moneda din aur este destinată colecționarilor și are o valoare nominală de 100 de lei și un tiraj de 250 de bucăți. Moneda din alamă de circulație are valoarea de 50 de bani și are un tiraj de un milion de exemplare.

e-Cultura.info/ Autor: Sorin Blada


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.
URMĂREȘTE
e-cultura.info pe FACEBOOK și e-cultura.info pe TWITTER

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus