Expoziţia "Bucureştii sub ocupaţie (1916-1918)", inaugurată la Palatul Suţu

Expoziţia “Bucureştii sub ocupaţie (1916-1918)”, inaugurată la Palatul Suţu

Expoziţia

Expoziţia “Bucureştii sub ocupaţie (1916-1918)”, vernisată la Palatul Suţu

Expoziţia “Bucureştii sub ocupaţie (1916-1918)”, îşi propune să ofere o impresie puternică despre atmosfera celor doi ani de ocupaţie, aducând în faţa vizitatorilor imagini şi obiecte autentice, mărturii despre viaţa cotidiană în Capitala ocupată, se deschide joi, de la ora 18,00, la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu.

Între piesele de patrimoniu aduse în faţa publicului se numără imagini ale oraşului, arme, piese de mobilier de epocă, uniforme militare şi costume civile, menite să introducă publicul în atmosfera interioarelor bucureştene, precizează un comunicat al Muzeului Municipiului.

“Costumul generalului Gheorghe Mihail, cu grad de maior în timpul războiului, care s-a remarcat în timpul Bătăliei de la Mărăşeşti, ocupă un loc important în contextul expoziţiei. Fotografii din albumele soldaţilor germani, afişe cu ordine ale comandantului armatelor de ocupaţie, feldmareşalul August von Mackesen, către populaţia Bucureştiului, ordine de rechiziţie prin care se impunea cedarea necondiţionată a diferite tipuri de bunuri, dar şi bancnote emise în perioada de ocupaţie întregesc o perspectivă asupra opresiunii şi a privaţiunilor din timpul războiului”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI  Apel înscrieri la ''Bienala de artă fotografică a Ţinutului secuiesc''

Participanţii la vernisaj vor putea asista la un moment special de reenactment istoric, cu uniforme şi arme de epocă. Memoriile momentelor dramatice ale oraşului vor fi, astfel, readuse în prezent.

Va lua cuvântul Georgeta Filitti, istoric, în calitate de invitat special, alături de realizatorii proiectului, muzeografii Maria-Camelia Ene, expert costume şi accesorii vestimentare de epocă, şi Cezar-Petre Buiumaci.

Expoziţia, este realizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului Bucureşti, va putea fi vizitată până la data de 29 octombrie.

e-Cultura.info / Autor: Daniel Popescu.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus