Expoziție organizata de Muzeul Cotroceni si Ambasada României la Sofia

Expoziția de fotografie, carte poștală și carte, organizată de Muzeul Național Cotroceni în colaborare cu Ambasada României la Sofia, de Ziua Culturii Naționale

Expoziția de fotografie, carte poștală și carte “Regina Maria – istorie și destin”, organizată de Muzeul Național Cotroceni în colaborare cu Ambasada României la Sofia, va fi deschisă, miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la Biblioteca Națională “Sfinții Chiril și Metodiu” din Sofia

Expoziția cuprinde fotografii reprezentând-o pe regina Maria alături de regele Ferdinand decorând soldații și regimentele care s-au afirmat prin acte de eroism în cadrul luptelor de la Mărășești din august 1917, lupte care au culminat cu împlinirea visului de veacuri al românilor, unitatea națională a statului român, la 1 Decembrie 1918, informează vineri Biroul de presă al Muzeului Cotroceni.

Alături de acestea, pe simeză se regăsesc și fotografii ilustrând momente din viața reginei Maria: copilăria, căsătoria cu principele Ferdinand, tânără principesă împreună cu copiii săi, regina purtând costume populare românești și încoronarea din octombrie 1922, de la Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI  Biblioteca Județeană Astra Sibiu inaugurează Colțul Chinezesc

Cărțile prezente în expoziție poartă autograful reginei Maria, dedicații ale autorilor către regină, alături de cărțile care poartă semnătura suveranei României: Povești, Patru anotimpuri din viața unui om, sau eseul Cum am ajuns la Tenha Juvah.

Palatul de la Balcic, “casa de vis” a reginei Maria, prezența reginei pe terasele și aleile cu crini din grădina palatului, biserica Stella Maris sunt alte subiecte ilustrate de fotografiile cuprinse în expoziție.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 31 ianuarie la Sofia, urmând ca, pe parcursul anului 2014, expoziția să fie itinerată, cu prilejul unor evenimente dedicate României, în orașele Vidin, Burgas și Silistra, după ce, anul trecut aceasta a fost deschisă la Centrul Cultural “Palatul” din Balcic și la Teatrul Dramatic din Ruse.

SURSA:  AGERPRES

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus