Expoziţia "Decembrie '89. 25 de ani de libertate", la MNIR

Expoziţia “Decembrie ’89. 25 de ani de libertate”, la MNIR

Muzeul Național de Istorie al României

Muzeul Național de Istorie al României

Expoziţia foto-documentară “Decembrie ’89. 25 de ani de libertate”, care marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, va fi vernisată miercuri, la ora 13.00, la intrarea în sediul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Expoziţia va fi amplasată în aer liber, putând fi vizitată pe terasa MNIR, dinspre Calea Victoriei, până în luna martie 2015, se arată într-un comunicat al instituției.

Expoziţia foto-documentară deschisă la muzeu surprinde, în imagini sugestive, momente ale desfăşurării evenimentelor din perioada cuprinsă între 16 şi 23 decembrie 1989, la Timişoara şi Bucureşti.

Expoziţia marchează împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, fiind un omagiu pentru cei care, în urmă cu un sfert de secol, au ieşit in stradă împotriva unui regim dictatorial, care încălca cele mai elementare drepturi şi libertăţi ale românilor. Propagarea revoltei începute la Timişoara, pe 16 decembrie 1989, nu a putut fi oprită, în pofida încercărilor autorităţilor comuniste.

CITEȘTE ȘI  Lucrări ale unor artiști plastici români, în foaierele Teatrului Național

Pe 21 şi 22 decembrie 1989, bucureştenii şi-au manifestat la rândul lor dorinţa de libertate şi au determinat fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu şi astfel căderea unui regim politic ce guvernase ţara vreme de jumătate de secol.

e-Cultura.info

Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like. Urmăreşte: www.e-cultura.info pe FACEBOOK

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus