Expoziţie de fotografii vechi "Delta Dunării - Trecutul Continuu" la Tulcea

Expoziţie de fotografii vechi “Delta Dunării – Trecutul Continuu” la Tulcea

“Delta Dunării – Trecutul Continuu”

Expoziţia de fotografii vechi “Delta Dunării – Trecutul Continuu” va fi vernisată la Tulcea, pe 31 august la ora 15,00, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea.pentru a marca Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Data de 1 septembrie a fost declarată Ziua Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării printr-un ordin emis în mai 2008 de Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Această zi a fost aleasă pentru a marca data la care a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului 983/1990, prin care Delta Dunării şi unităţile geografice vecine au fost declarate rezervaţie a biosferei. Totodată a fost înfiinţată Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ca instituţie specializată să implementeze măsurile de management adecvate pentru conservarea patrimoniului natural şi dezvoltarea durabilă a regiunii.

“Expoziţia aduce în atenţia publicului aspecte din perioada interbelică, din viaţa grea, dar pitorească a locuitorilor deltei, ce au reprezentat de-a lungul timpului sufletul acesteia”, se precizează în comunicat.

Potrivit comunicatului, în septembrie 1990, la recomandarea Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN) şi ca urmare a demersurilor unui grup de oameni de ştiinţă, Guvernul a declarat Delta Dunării şi unele zone învecinate însumând o suprafaţă totală de 580.000 ha ca Rezervaţie a Biosferei Delta Dunării. Valoarea patrimoniului natural al acesteia a fost recunoscută prin includerea sa în reţeaua internaţională a rezervaţiilor biosferei, în cadrul programului “Omul şi Biosfera” (1990), prin declararea ca zonă umedă de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor de apă, şi includerea în Lista Convenţiei Ramsar (septembrie 1991), precum şi prin includerea în Lista patrimoniului natural mondial – UNESCO (decembrie 1991).

CITEȘTE ȘI  Expoziția "Rembrandt. Apogeul artei gravurii" prelungită

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este inclusă în reţeaua europeană de arii naturale protejate, fiind declarată în întregime sit Natura 2000, atât ca sit de importanţă comunitară, cât şi ca arie specială de protecţie avifaunistică.

În septembrie 2010, Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis reînnoirea, pentru a doua oară şi pentru o durată de 10 ani, a Diplomei Europene a Ariilor Protejate acordată Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în anul 2000, se mai arată în comunicat.

Expoziţia este organizată în perioada 31 august – 7 septembrie de ARBDD, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” şi Asociaţia Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării.

e-Cultura.info/ Autor: Mădălina Cerban.


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus