Expoziţie de numismatică în premieră la Muzeul Judeţean Buzău

Expoziţie de numismatică în premieră la Muzeul Judeţean Buzău

Muzeul Judeţean Buzău

Muzeul Judeţean Buzău

Muzeul Județean Buzău a deschis joi, în premieră, o sală de numismatică cuprinzând peste 700 de monede din cele aproape 20 de tezaure antice și medievale descoperite în zona Buzăului.

‘Din cele aproape 10.000 de monede și bancnote au fost selectate circa 700, colecția de numismatică a muzeului cuprinde tezaure antice și medievale descoperite în zona Buzăului, precum și monede și bancnote românești și străine din perioadele modernă și contemporană’, a declarat, directorul Muzeului Județean Buzău, Laurențiu Grigoraș citat de Agerpress.

La rândul său, muzeograful Daniel Garvăn susține că în cadrul expoziției ‘o prezență deosebită o constituie colecția de monede din aur aparținând Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, cuprinzând în principal piese din perioadele Evului Mediu’.

‘Cel mai vechi este tezaurul de Băbeni, compus din 11 piese dacice, secolele III-II î.Hr., tezaurul de la Cârlomănești, secolul II-I î.Hr, Homești, monede romane, cel de la Cislău compus din 244 de denari romani din perioada Imperiului Roman, Bradu, Săsenii Vechi, Glodeanu Sărat, Blăjani, Mânzălești, Râmnicu Sărat, precum și cele otomane de la Cojanu, Maxenu, Pardoși, Nișcov, Buzău și Roșioru, dar și colecția de monede din aur aparținând Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei’, a mai declarat sursa citată.

CITEȘTE ȘI  Expoziția "Toma și ai lui" a artistei Geta Caragiu, în Rotonda Teatrului Național

Publicul are ocazia să viziteze gratuit joi, 18 mai, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, toate cele patru secții ale Muzeului Județean Buzău, muzeul central, precum și Colecția de Etnografie și Artă Populară ‘Vergu Mănăilă’ din Buzău, Casa Memorială ‘Vasile Voiculescu’ de la Pârscov și Colecția de Chihlimbar de la Colți.

e-Cultura.info / Autor: Dorin Ivan


Dacă ţi-a plăcut articolul dă un like, share-uiește cu prietenii.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Conținutul website-ului e- cultura.info este destinat exclusiv informării publice.

Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

Citrește și

RĂMÂI CONECTAT

DESPRE NOI

CATEGORII

AGENȚII DE PRESĂ PARTENERE
                                                                                                                                        

                  Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale.
         Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website.

                                                                                                     
 e-cultura.info © 2013 - 2018                                                                                                                                                
Du-mă sus